Home / archiefcentraal / duurzaamheidsdebat olst wijhe maakt keuze in stemhokje makkelijker

Op woensdag 21 februari is het nog precies een maand voordat de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. Olst in Transitie en Stichting Duurzaam Olst-Wijhe organiseren op die dag een verkiezingsdebat over Duurzaamheid. Alle lijsttrekkers van de zes politieke partijen doen mee aan deze avond, die plaatsvindt in zaal Bij Ripperda in Den Nul. De zaal is open vanaf 19:00 uur, het debat begint een half uur later. Entree, koffie en thee zijn gratis.

duurzaamheidsdebat olst wijhe maakt keuze in stemhokje makkelijker

De gemeente staat qua duurzaamheidsthema’s op veel gebieden voor soms lastige keuzes, stellen de organisatoren. Hoe ver reiken bijvoorbeeld de ambities rond duurzame energie-opwekking? Moet Olst-Wijhe als agrarische gemeente werk maken van inperking van zuivel- en vleesproductie vanwege de negatieve klimaat-effecten daarvan? Blijven we rijden in auto’s op benzine en diesel? Hoe kun je bedrijven en industrie stimuleren om minder energie te gebruiken? Wat moet er gebeuren om alle woningen energiezuinig te maken?

Zomaar wat van de vragen die langs kunnen komen op 21 februari. De aanwezige partijen kunnen die avond laten zien hoe zij hier in staan, en elkaar er kritisch op bevragen.

De avond is gevarieerd van opzet, met verschillende debatvormen en combinaties van partijen die met elkaar de degens kruisen. Ook het publiek komt ruim aan bod en kan eigen vragen afvuren op de lijsttrekkers van de verschillende partijen. De debatleiding is in handen van bestuurskundige Annejuul Baas. De organisatoren hopen dat het eindresultaat van de avond is, dat iedereen het straks in het stemhokje een stukje makkelijker heeft.

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.