dans muziek toneel en streekcabaret in het hoftheater

Fotograaf: Hans Vissers

Op woensdag 7 maart geeft de Amerikaanse band ‘The Fortunate Sons’ een eerbetoon aan de Creedence Clearwater Revival voor een uitverkochte zaal. Op vrijdag 9 maart neemt toneelgroep ‘Het Volk’ het publiek mee in hun harde humor en messcherpe dialogen in het stuk ‘De God van de Slachting’. Voor een nuchtere insteek en komische typetjes kan men op zaterdag 10 maart terecht bij Joost vs. Martijn. Tot slot treedt op zondag 11 maart Studio Danzo twee keer op met ‘GEMAAKT!’. De kwetsbaarheid van de mens staat hierbij centraal.

The Fortunate Sons USA | A Tribute To Creedence Clearwater Revial
The Fortunate Sons uit Chigago is voor het eerst dit jaar te zien in Europa en zo ook in het HOFtheater. Ze brengen een eerbetoon aan de legendarische rockgroep C.C.R. van uit eind jaren zestig. Zij zijn bekend van hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, Have You Ever Seen The Rain’ en ‘Down On The Corner’.

Er is een wachtlijst voor deze voorstelling op woensdag 7 maart om 20.15 uur in het HOFtheater.

Toneelgroep Het Volk | De God van de Slachting
In het theaterstuk ‘De God van de Slachting’ zijn twee echtparen te zien die in conflict met elkaar komen over een akkefietje dat tussen hun zonen speelt. Hoe langer het conflict duurt, hoe heviger de strijd onderling wordt. Beide echtparen, gegoede middenklasse, intellectueel onderlegd en welgemanierd, willen het beschaafd oplossen met een open gesprek, maar gaandeweg blijken woorden – en vooral woordkeuzes – de laagjes vernis van de beschaving grondig af te schuren tot er alleen nog een (verbaal) slagveld overblijft.
‘Het Volk’ staat bekend om zijn tragikomische voorstellingen waarin de mens als underdog en gedoemde verliezer centraal staat. De acteurs Bert Bunschoten en Wigbolt Kruijver maken met Het Volk al meer dan 40 jaar kwaliteitstoneel.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor ‘Toneelgroep Het Volk’ op vrijdag 9 maart om 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten €21,- per stuk.

Joost vs. Martijn | Kwinkslag
Joost en Martijn zijn twee cabaretiers uit het Oosten die hun eigen leven onder de loep nemen. Sinds hun aandeel in de voorstelling Riesewijk & Co zijn ze nog bekender geworden. Ze gaan met zichzelf en de ander de confrontatie aan in het avondvullend programma ‘Kwinkslag’. Verhalen boordevol woordspelingen en verrassende wendingen worden afgewisseld door korte dialogen en komische typetjes.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor ‘Joost vs. Martijn’ op zaterdag 10 maart om 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten €19,- per stuk.

Studio Danzo | GEMAAKT!
De dansgroep ‘Danzo’ uit Deventer maakt haar entree in het HOFtheater met een dans over de kwetsbaarheid van de mens van alle leeftijden. Van jongeren tot bejaarden, iedereen heeft wel eens te maken met kwetsbaarheid. Het gevoel dat je er alleen voor staat. In de voorstelling ‘GEMAAKT!’ wordt deze kwetsbaarheid hard duidelijk gemaakt op een sierlijke manier.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor ‘GEMAAKT’ op zondag 11 maart om 14.00 en 19.00 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten €11,- per stuk.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via staging2.HOFtheater.nl. De kassa is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur en vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.