Home / archiefcentraal / damtitel dichtbij voor sallandse dammers

De Sallandse dammers moesten zaterdag 3 februari 2018 in de 2e klasse van de KNDB in Zwolle aantreden tegen Hartholt Olie CT. Na een onvervalste Sallandse derby wist TDT Salland CT met 12-8 te zegevieren.

damtitel dichtbij voor sallandse dammers

Doordat de Olster routinier Rob Hendriks onverwachts door het inzetten van een niet kloppende combinatie spoedig zijn partij verloor begon TDT Salland CT, zoals zo vaak dit seizoen, met een achterstand. Door een lichte combinatie kon de Raaltenaar Ab Steenbergen de stand weer gelijk trekken. Na een consoliderende remise van Heetenaar Gerrit Visscher, was het de Vroomshoper Hilco Braakman die zijn schijfwinst verzilverde met partijwinst (5-3). Vervolgens consolideerden de Steenwijker John Folkers en de Broeklander (Beemte) Fred van Amersfoort met remises. Daarna vergrootte de Deventenaar Paul Olde Hanhof met fraai positiespel de voorsprong tot 9-5. De Raaltenaar André Klein Tank en de Colmschatenaar Jan Preuter brachten de stand op 11-7, terwijl de Apeldoorner Hans van Hal via een remise de eindstand op een ruime 12-8 zege bracht.

Met dit resultaat handhaafde TDT Salland CT zich op een riante 2e plaats (promotieplaats), terwijl er op zaterdag 17 februari 2018 een zeer spannende slotronde wacht. De Sallanders moeten dan thuis in Het Wapen van Wesepe aantreden tegen SSS Kampen. Bij winst zit er dan misschien een kampioenschap in wanneer ranglijstaanvoerder De Vechtstreek Gramsbergen punten laat liggen tegen DC Lelystad.

Lees ook

Bloembollen poten in Olst

OLST – Eetbaar Olst-Wijhe gaat op zaterdag 30 oktober duizend biologische bloembollen poten op het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.