dag van de installatietechniek

Niemand minder dan wethouder Jacques van Loevezijn verrichte in het Hoftheater de officiële opening van de dag. Daar vond ook een interview plaats met Julian van Lohuizen. “Ik vond het heel leuk hoe hij vertelde over zijn ervaringen bij de Worldskills-wedstrijden in Abu Dhabi”, aldus Didi, een van de deelnemende leerlingen. “Daarna gingen we bij een aantal bedrijven op bezoek. Het mooiste vond ik de Jumbo. We gingen daar de vriescellen in, waar het -22 graden was. Echt heel koud, gelukkig kregen we wel warme kleding aan.”

Dionysis: “Ik vond de Otib Experience bus heel gaaf. Daar konden we allerlei dingen doen en van alles ervaren wat met techniek te maken heeft. ’s Middags kregen we vier pitches te zien, waarbij we konden kiezen voor een opdracht voor de komende acht weken. Ik denk dat ik kies om de woning van mijn opa/oma zo te maken dat ze er nog lang in kunnen blijven wonen.” De andere drie pitches waren: ‘ontwerp een duurzame woning’, ‘hoe kun je het beste je slaapkamer beveiligen’ en ‘ontwerp een ranja-automaat’.

De Otib Experience bus stond bij Elders Totaalinstallateur. Naast deze deelnemer – en de Jumbo – verleende een groot aantal installatiebedrijven hun medewerking, te weten: Assink-Weustink Elektro (Raalte), Beekman Elektro (Raalte), Bepacom (Raalte), Disselhorst (Heeten), Geissler (Lemelerveld), Van Gurp (Wijhe), InstallatieWerk Noord, Oost & Flevoland (Apeldoorn), Koetsier (Wesepe), Loohuis (Heeten), Nijhof (Broekland), Spekschate (Olst) en Willemsen (Heino).

De komende acht weken gaan de kinderen bezig met de opdracht, om die vervolgens op donderdag 19 april te presenteren.