Home / archiefcentraal / cda overijssel wil een mkb toets

Het CDA Overijssel wil dat de provincie een mkb-toets gaat ontwikkelingen om regeldruk voor lokale ondernemers te verlagen. Het CDA heeft hier schriftelijke vragen over ingediend met een oproep aan het college om dit in te stellen.

cda overijssel wil een mkb toets

“Ondernemers willen ondernemen. Dat is hun doel. Met een systeem dat voorgenomen regelgeving standaard toetst op administratieve gevolgen voor kleine en middelgrote bedrijven kan heel veel onnodige administratie rompslomp worden voorkomen”, aldus woordvoerder Susan Faal.

Het CDA ziet de mkb-toets als een geschikt middel om de regeldruk voor het MKB in Overijssel te verlagen. Door voorgenomen regelgeving van de provincie standaard te toetsen op de administratieve gevolgen voor het midden- en kleinbedrijf moet onwerkbare regelgeving definitief tot het verleden gaan behoren. Met dit voorstel wil het CDA er voor zorgen dat op alle bestuurslagen naar gevolgen voor het mkb wordt gekeken, ook op landelijk niveau zal namelijk een MKB-toets worden ingevoerd.

“MKB-bedrijven hebben geen staffunctionarissen voor personeelszaken en overheidsdienst. Aanvragen van vergunningen, aanbestedingen, subsidies en zaken rondom de bedrijfsvoering, vergt veel tijd van een ondernemer. Het zijn allemaal zaken die de ondernemer zelf ‘erbij’ moet doen. Het CDA ziet de MKB-toets als een geschikt middel om de regeldruk voor het midden- en kleinbedrijf te verlagen. Met minder regels houdt de ondernemer meer tijd over voor de toekomst van het bedrijf. Dat is goed voor de werkgelegenheid en daar wordt heel Overijssel beter van”, aldus Susan Faal.

Lees ook

Bibliotheek Salland weer helemaal open

REGIO – Sinds maandag 27 september zijn de vestigingen van de Bibliotheek Salland weer volledig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.