carnavalisten uit olst klaar voor carnaval 2018

De feestvreugde begon afgelopen zaterdag op het Averbergen met de seniorenmiddag. Komende vrijdag pakt de jeugd de draad op en trappen ze het carnavalsweekend af met de traditionele ‘Kabaaloptocht’. Deze optocht, met Jeugdprins Buurman Mol aan het roer, start om 13.00 uur bij de Willibrordschool. Een half uur later komen ze aan in residentie de Heuibarg (Sportcafé de Hooiberg) voor de jeugdmiddag.

Nadat ’s avonds in Wijhe de sleutel van de gemeente door Burgemeester Strien is overgedragen aan de diverse hoogheden, keren de Iesselzotten om 21 uur terug in de residentie voor de Après Key Party. De blaaskapel de Deurzakkers uit Deventer zullen een optreden verzorgen, voordat om 11 over 11 de verenigingsvlag gehesen zal worden.

Op zaterdagmiddag vanaf 15:00 trekt de ‘Bonte stoet der Zotten’ door het centrum van Olst vanaf het Holstohus. Opgave hiervoor kan in de hal van het Holstohus vanaf 14.00 uur. De optocht eindigt in de residentie, waar vanaf 16:00 het Aankomstfeest gevierd zal worden. Net als de andere dagen van dit weekend wordt de muziek verzorgd door KTO-Events.

De Bittere Pil wordt op zondagavond uitgereikt tijdens de Zalige Zondag Zottenbal. Dit is tevens de thema-avond van de Iesselzotten. Vanwege het dagelijkse werk van Prins Frank de Afkieker is het thema dit jaar Groente en Fruit. De Holstobloazers, de blaaskapel van de Olster Harmonie, zullen de avond opluisteren met een optreden. De avond start om 21.00 uur. Bij alle evenementen is de toegang gratis. “Carnaval vier je samen, dan moet je geen drempels opwerpen door entree te vragen” aldus André Smit, Vorst der Iesselzotten:

Op dinsdagochtend bezoekt Prins Frank de Afkieker en zijn gevolg het Thomashuis voor een kleintje carnaval met de bewoners. Inmiddels een mooie traditie geworden waar de bewoners met een verstandelijke handicap zichtbaar van genieten.

Tot slot is op woensdagavond vanaf 20.30 ter ontnuchtering het haringhappen. De zure en zoute haring zijn gratis voor iedereen, mede mogelijk gemaakt door het CDA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.