Home / archiefcentraal / brett zaandam

Het was al veel te laat voor mij. Kleine meisjes moeten al lang slapen, zei mama. Het was ook al best lang donker en ook heel koud. Gelukkig was het in de trein lekker warm. Mama had krentenbollen en pakjes Fristi. De trein reed heel snel. Eerst naar Hoorn en toen naar Purmerend. En toen waren we al bijna thuis in Zaandam. Best jammer want ik vond het heel leuk in de trein. Toen kwam de conductrice.

brett zaandam

Ze was klein en een beetje oud. Net als buurvrouw Rita. Buurvrouw Rita is heel aardig en maakt gekke grapjes. Een mijnheer had geen kaartje. Hij stond op en ging heel dicht bij de conductrice staan. Bijna met de neuzen tegen elkaar. Mama gaf me een snoepje. Toen werd die mijnheer heel erg boos. Echt heel erg. De mijnheer zei dat de conductrice hele nare ziektes zou krijgen en niet oud zou worden. En ook dat de conductrice een teringsnol en een kankerhoer was. Iedereen in de trein werd stil.

Toen waren we in Zaandam en stopte de trein. De boze mijnheer sloeg op een glaasje boven de deur. Toen rende de mijnheer uit de trein. Hij kon heel hard rennen. Nog harder dan Tim uit mijn hockeyteam. Mama gaf de conductrice nu ook een snoepje. De handen van de conductrice trilden een beetje. Het zijn ook hele nare papiertjes, zei ik. Toen moest de conductrice lachen en ook een beetje huilen. Dat vond ik raar. Mama lachte ook. Toen gingen we uit de trein. Papa was er met de auto. Toen viel ik in slaap.

brettcolumn@hotmail.com 
www.brettsnap.nl 

Lees ook

Nieuw kapbeleid particuliere bomen binnen bebouwde kom

RAALTE – Bomen op particuliere terreinen in de kernen van de gemeente Raalte mogen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.