bibliotheek salland brengt gemeenteraadsverkiezingen dichterbij

Niet iedereen volgt de lokale politiek op de voet, maar het is wel belangrijk dat er voor elke inwoner toegankelijke informatie is. Met de bijeenkomst wil de Bibliotheek meer mensen stimuleren om gebruik te maken van hun stemrecht. Tijdens de bijeenkomst leren de deelnemers waar de gemeenteraad over beslist en gaan ze aan de slag met lokale onderwerpen die voor hen van belang zijn.

“We informeren de bezoekers op een luchtige manier over de gemeenteraadsverkiezingen”, laat de organisatie weten. “Zo leren de deelnemers het verschil tussen ‘feit en fabel’, spelen ze de politieke bingo en denken ze na over hun eigen standpunten tijdens ‘over de lijn’. Raadsleden van de lokale partijafdelingen gaan met de bezoekers in gesprek.”

Iedereen heeft te maken met politiek. Veel burgers in Nederland zijn kritisch en betrokken. Maar, er zijn ook groepen burgers die geen vertrouwen hebben in de overheid en die niet geloven dat ze invloed kunnen uitoefenen. Met de informatiebijeenkomsten proberen de organisatoren juist die doelgroepen te bereiken. Met als doel dat ook zij het gevoel krijgen dat hun mening er mag zijn en dat je niet gestudeerd hoeft te hebben om betrokken te zijn bij onze democratische rechtsstaat.

De verkiezingsspecial Jouw stem telt! komt voort uit het programma ProDemos schuift aan. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa.

De informatiebijeenkomst in Raalte vindt plaats op dinsdag 6 maart. Een week later, op dinsdag 13 maart, is Olst aan de beurt. In beide gevallen is de plaatselijke bibliotheek het decor en duurt de avond van 20.00 tot 22.00 uur. Toegang is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar kan wel, via staging2.bibliotheeksalland.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.