betere inzameling van oud papier door initiatief inwoners

Nieuwe afspraken
– Vanaf 1 september 2018 wordt bij alle inwoners binnen de bebouwde kom 10 keer per jaar oud papier opgehaald door de gezamenlijke verenigingen. Voor een deel van de inwoners is dat nu al zo.
– Vanaf 1 januari 2020 wordt bij alle inwoners in het buitengebied 5 keer per jaar oud papier opgehaald door de gezamenlijke verenigingen. In het buitengebied wordt op dit moment veelal geen oud papier ingezameld.
– Er komen twee of drie vaste plekken in de gemeente waar inwoners elke zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur oud papier kunnen brengen wanneer zij niet kunnen of willen wachten tot het wordt opgehaald. Nu is er één brenglocatie.
– De ophaalmomenten worden vooraf samen met inzamelaars bepaald en worden opgenomen in de app van ROVA.
– In Olst en Herxen blijft de situatie ongewijzigd; hier wordt het papier verzameld in de blauwe container en negen keer per jaar opgehaald door ROVA.

Dank aan de initiatiefnemers
Marcel van Gurp (Showkorps Amicitia), Roy Rientjes (Aloysiusschool Boskamp) en André Smit (Olster Harmonie) zijn de initiatiefnemers. Wethouder Marcel Blind is blij dat zij zich zo hebben ingezet. “Waar het ons om gaat, is dat inwoners achter de wijze van inzameling staan. Daarbij begrijpen wij ook hoe belangrijk de inkomsten van het oud papier zijn voor de inzamelaars. Deze heren hebben het voortouw genomen in dit traject en zijn samen met de vrijwilligers tot goede afspraken voor de toekomst gekomen. Wij zijn hen dankbaar dat het hen is gelukt om de service naar inwoners te verhogen en de inzameling verder te verduurzamen waarbij zij ook de broodnodige inkomsten voor de inzamelaars hebben weten te behouden. Op deze manier blijven de inkomsten terugvloeien naar de gemeenschap.”

Vervolg
De plannen worden na goedkeuring door de gemeenteraad stapsgewijs ingevoerd. De gemeente verwacht dat er met deze nieuwe werkwijze minder papier verdwijnt in het restafval waardoor er meer papier wordt ingezameld wat weer ten goede komt van de inzamelaars. Met de inkomsten die de inzamelaars hiermee realiseren, worden belangrijke zaken gedaan in Olst-Wijhe. Denk hierbij aan het zo laag mogelijk houden van contributies of lesgeld van verenigingen of het aanschaffen van speeltoestellen voor scholen. Maar ook aan het organiseren van activiteiten die vrij toegankelijk zijn en die diverse verenigingen en mensen met elkaar verbindt.

Inzameldata
De inzameldata zijn te vinden in de afvalkalender van ROVA. Bij onduidelijkheid over de inzameling kunt u contact opnemen met ROVA via telefoonnummer 038 – 427 3777. Het klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.