adviesraad samenleving olst wijhe zoekt voorzitter en leden

De leden van de raad zoeken veel contact met de inwoners in Olst-Wijhe om te horen wat er speelt. De Adviesraad gaat (integrale) adviezen aan de gemeente geven over wat er in het beleid beter kan. Ze is voor de gemeente een waardevolle gesprekspartner bij nieuwe plannen in het sociaal domein. In overleg met de twee vorige adviesraden (Wmo Adviesraad en Cliëntenraad WWB) bestaat de nieuwe Adviesraad uit een Kerngroep en drie werkgroepen Wmo, Jeugd en Participatiewet. De meeste leden van de beide vorige raden blijven zich graag inzetten in een van de drie werkgroepen en de Kerngroep binnen de Adviesraad Samenleving. Enthousiaste inwoners zijn ter aanvulling van harte welkom.

De Adviesraad Samenleving is daarnaast op zoek naar een onafhankelijke, enthousiaste en deskundige voorzitter die maatschappelijk betrokken is in de gemeenschap en in de Adviesraad met verbindende kwaliteiten het eerste aanspreekpunt en gezicht wil gaan vormen. De Adviesraad heeft zich over het profiel van de ideale kandidaat gebogen: “de voorzitter gaat met de leden van de adviesraad verder inhoud geven aan het functioneren van de raad, waaronder goede sfeer bewaren, structuur geven aan de vergaderingen en samen met de raad tot democratische besluitvorming en integrale adviezen komen. De ideale kandidaat heeft kennis van onze lokale situatie en de politieke verhoudingen en inzicht in de beleidsterreinen van het sociale domein”.

Daarnaast kijkt de Adviesraad ook naar de meer persoonlijke kwaliteiten van de kandidaat. “We zoeken een voorzitter die ons weet te enthousiasmeren, goede contactuele eigenschappen heeft en zoals dat zo prachtig heet natuurlijk leiderschap bezit.” Een mooie verbindende rol voor degene die graag als voorzitter maatschappelijk actief wil zijn in Olst-Wijhe! Kijk voor meer informatie op staging2.olst-wijhe.nl/adviesraadsamenleving.

Meldpunt Sociaal Domein
Op initiatief van de Adviesraad Samenleving is (voorlopig voor twee jaar) een onafhankelijk Meldpunt sociaal domein Olst-Wijhe ingericht. Het meldpunt is bereikbaar voor inwoners van onze gemeente die een melding of vraag hebben rondom de uitvoering van de Wmo, Jeugdhulp en de Participatiewet.

De Adviesraad legt uit waarom zij dit initiatief heeft genomen: “We willen voorkomen dat iemand tussen wal en schip valt en bovendien kunnen we samen leren uit de praktijk.” Carla van der Velde is namens de gemeente betrokken bij de inrichting van het meldpunt. Zij legt uit: “Het Meldpunt werkt onafhankelijk van zowel de gemeente als van de Adviesraad Samenleving. Inwoners vinden er een luisterend oor, ze worden verwezen en waar nodig begeleid naar de goede ingang voor hun vragen en opmerkingen. Ook kunnen ze hun ervaringen en eventuele verbetersuggesties doorgeven aan het Meldpunt.”

Het Meldpunt is binnenkort telefonisch en per e-mail bereikbaar via twee deskundige vrijwilligers, die ondersteuning kunnen krijgen van een onafhankelijke, professionele organisatie. Bent u misschien een van die vrijwilligers? Vindt u het leuk om mensen verder te helpen, kunt u goed luisteren en weet u vertrouwen te wekken door begrip en ondersteuning te bieden? Als u daarnaast goed bekend bent met de lokale sociale kaart, met de nieuwe ontwikkelingen in het (landelijke en gemeentelijke) sociaal domein en geïnteresseerd bent, kijk dan voor meer informatie op staging2.olst-wijhe.nl/meldpuntsociaaldomein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.