zeldzame kater voor ronde tafel zuid salland 151

De ‘tafelheren’ vertegenwoordigen een relatief kleine groep mannen, in de leeftijd van 25 tot 40 jaar oud, die dienstbaarheid voor de samenleving tot Sallandse cultuur verheven hebben. De serviceclub is al vele decennia actief in Raalte en omgeving. Het is een actieve en inspirerende club, die zich belangeloos inzet voor tal van doelen binnen Raalte en omstreken. Met diverse creatieve en doelgerichte acties generen ze veel geld. Het is hun drive geworden om steun te geven aan hen die dat behoeven. Sallandser kan het niet.

Een klinkend voorbeeld is de organisatie van het inmiddels bekende Ronde Tafel Voetbaltoernooi. Door het ‘anti-strijkstok beleid’ te combineren met input vanuit hun uitstekende netwerk zorgen zij jaarlijks voor veel blije gezichten bij verenigingen en stichtingen in de regio.
Vanuit hun eigen netwerk worden ze goed geïnformeerd. Men kijkt goed om zich heen en zonder dat er iets aan de strijkstok blijft kleven, weten ze feilloos waar het geld nodig en goed besteed is. Op de juiste plek dus.

Tien zeer tevreden gezichten
De lokale club van ondernemers en ondernemende mannen, laat de opgehaalde middelen altijd terugvloeien naar de lokale samenleving. Zo mochten afgelopen jaar 10 verenigingen en stichtingen maar liefst € 28.000,- verdelen. Blijde gezichten dus bij o.a. Scouting Heeten, Humanitas, de jeugdscheidsrechters van Rohda Raalte en de jeugd van handbalvereniging Kwiek. Flinke donaties, zodat men de goede activiteiten binnen de gemeenschap kunnen blijven organiseren.

Ieder jaar ‘vol aan de bak’.
Het is al jaren ‘kassa’ bij deze club mannen. In 2009 startte men met 9000 euro, om in de jaren daarna door te stoten naar maar liefst 32.000 en 30.000 keiharde pegels. Afgelopen jaren kregen de Voedselbank, Speeltuinvereniging Blekkerhoek, IJsbaan Raalte, leerbedrijf De Enk, Ivoor en vele andere verenigingen en stichtingen donaties toegestopt.
Door een creatieve insteek, hun belangeloze en tomeloze inzet, gecombineerd met een mix van ondernemerschap steunt men lokale verenigingen, stichtingen en andere goede doelen en is het een club die deze onderscheiding van Zeldzame Kater meer dan verdient.

De onderscheiding werd tijdens het Gein Gala Bal uitgereikt door Prins Bernard de 1e.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.