Home / archiefcentraal / workshop levensreddend handelen in raalte

Stel je eens voor… Een (groot) ongeluk. Chaos en paniek. De eerste minuten zijn voor slachtoffers van levensbelang. Als er echt iets aan de hand is, zijn de hulpdiensten er vaak snel, maar juist in de eerste minuten kun jij als omstander meteen eerste hulp bieden. Misschien wil je wel helpen bij een incident of ongeluk, maar weet je niet hoe. Volg daarom nu een workshop levensreddend handelen in Raalte. Veiligheidsregio IJsselland biedt deze gratis aan.

workshop levensreddend handelen in raalte

GHOR IJsselland (het geneeskundige onderdeel van Veiligheidsregio IJsselland) coördineert de geneeskundige zorg bij grote incidenten, rampen en crises. Sinds 2014 richt de GHOR zich ook op het vergroten van zelfredzaamheid van inwoners. De nieuwe workshops ‘Levensreddend handelen’ zijn daar een voorbeeld van. De GHOR ontwikkelde deze workshops samen met het Nederlandse Rode Kruis.

In ongeveer 2,5 uur leer je wat je wel en niet moet doen bij een groot ongeval of incident. Denk aan een busongeluk op de snelweg, noodweer tijdens een festival of een aanslag. Je leert hoe je hulp moet inschakelen en wat je zelf kunt doen, ook als je geen EHBO-trommel bij je hebt. Je leert een aantal levensreddende handelingen zoals het stelpen van bloedingen en handelen bij bewusteloosheid.

Vanaf februari zijn er ook workshops in Raalte. De workshops vinden plaats in de avonduren van 19:30 tot 22:00 uur. Kijk voor meer informatie en de verschillende data op www.levensreddendhandelen.nl. Via deze site kun je je ook aanmelden. Om mee te doen aan deze praktische workshop heb je vooraf geen theoretische kennis nodig. Je ontvangt na afloop een bewijs van deelname.

De workshop ‘levensreddend handelen’ kan op verzoek ook op locatie worden georganiseerd. Daarbij geldt een maximum van 15 personen. Neem contact op via info@levensreddendhandelen.nl voor de mogelijkheden.

Lees ook

Dorpsquiz brengt jubilerend Hoonhorst in beweging

Op zondagmiddag 14 november vindt de ‘eerste echte Dorpsquiz Hoonhorst’ plaats HOONHORST – Het had …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.