wielrenner peter schulting vond uitdaging die hij niet uit de weg kon gaan

De in 1987 te Emmeloord geboren Schulting is op zijn 18e levensjaar naar Groningen verhuisd. Daar combineerde hij wielrennen met studeren. Beide disciplines gingen hem prima af. In 2011 rondde hij de HBO-studie Facility Management af. Gedurende deze periode werd Peter semiprofessioneel wielrenner. Peter leerde in het laatste jaar, voordat hij op reis ging naar Zuid-Amerika, zijn huidige vrouw kennen, de uit Lemele afkomstige Ingrid. Tegenwoordig wonen de twee samen in het bergdorp. In maart hopen Peter en Ingrid papa en mama te worden. Het is niet uitgesloten dat dit heuglijke feit valt op 21 maart, de dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat zou van deze dag een extra speciale dag maken.

Wielrennen neemt nog steeds een voorname plaats in het dagelijkse leven van Peter. Hiernaast is hij werkzaam bij Sport-Active en heeft een eigen bedrijf dat sportevenementen organiseert. Naast wielrennen is koken zijn hobby.

VOV-lijst
Eind 2017 is Peter benaderd door VOV-lijsttrekker Gerrit de Jonge, of hij oren heeft naar een verkiesbare plek op de lijst van de politieke beweging. Peter en Gerrit kennen elkaar van wielerevenementen en hebben al langere tijd contact met elkaar. Na een week diep nadenken en dit besproken te hebben met voor hem belangrijke mensen, kwam Peter maar tot de volgende conclusie komen, ‘vol er voor gaan!’

Peter is goed op de hoogte voor wat betreft de landelijke politiek, maar lokaal toch iets minder. Hij ziet een mooie uitdaging, die hij met beide handen aangrijpt. Maar wat heeft hem doen besluiten om uiteindelijk ja te zeggen tegen deze uitdaging? “Ik ben me uiteraard gaan verdiepen in politiek en kwam erachter dat de lokale politiek over bijna alle zichtbare dingen in je buurt beslist. Dit heeft een grote invloed op de burger. De VOV heeft een open karakter, met diepe wortels in de samenleving van de gemeente Ommen, dit heeft een goede indruk gemaakt op mij. Ik ben opgevoed met de gedachte ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Respect voor je ouders en werken voor je centen.”

Ondernemersklimaat
Wat volgens hem niet mag ontbreken hierin is een goed ondernemersklimaat. Hier wil hij zich hard voor maken. Ook de belangen van de 18 dorpskernen en buitengebieden in de gemeente Ommen mogen zeker niet vergeten worden. “Wij als VOV gaan dan ook vol voor de belangen van alle inwoners in de gemeente Ommen!”

Voor vragen en/of informatie over het verkiezingsprogramma, bel 06-38752824 of mail naar peterschulting@hotmail.com.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.