wethouder van loevezijn roept op tot vernieuwing lokale democratie

De wethouders hebben een brief geschreven aan al hun collega’s in de lande en aan de Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met daarin negen actiepunten. Ze doen onder andere suggesties voor een maatschappelijk akkoord, een portefeuillehouder lokale democratie, politieke vernieuwing en meer zeggenschap en eigenaarschap bij inwoners. De wethouders roepen collega’s op om met ze mee te denken. CDA-er Van Loevezijn meldt op facebook hoe ze de brief maandag aan de minister hebben aangeboden en laat weten dat deze mede is gebaseerd op goede voorbeelden uit Raalte, zoals ‘de Raad op pad’.

En Raalte gaat door, weet Van Loevezijn. “Zo ook tijdens het festival Mangs Buj Te Bange op 7 februari.” Het festival, dat wordt georganiseerd door een vijftal inwoners zonder politieke kleur, is bedoeld om inspiratie op te doen voor burger en politiek. Het festival is op 7 februari en begint om 19.30 in het Carmel college. Meer info over het festival vindt u hier.

Andere regionale ondertekenaars zijn wethouder Jan Brink uit Zwolle en Ko Scheele uit Ommen. De volledige brief van de wethouders leest u hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.