waterstand in ijssel nog steeds hoog

Foto: Wijnand Evers

Het waterschap roept bezoekers van het rivierengebied op schade aan dijken te voorkomen door rekening te houden met waar men parkeert (niet op grasmat van de dijk) en honden aangelijnd te houden, zodat ze niet gaan graven.

Drijfhout hoger op dijk
Om schade aan de grasmat van onze dijken te voorkomen, lopen medewerkers van het waterschap vandaag de dijken langs de IJssel tussen Deventer en Kampen af om zogeheten ‘daak’ te verwijderen. . Daak bestaat uit takken, boomstammen, gras etc. dat door het water naar de dijk wordt gespoeld. Het drijfhout wat zeer grof is, vooral boomstammen en grote takken, wordt hoger op het dijktalud gelegd. Op die manier kan het geen kwaad, omdat het niet meer voortdurend tegen de dijk aan klotst. Het overige drijfvuil wordt verwijderd en afgevoerd zodra de omstandigheden dat toelaten. Hiervoor moet het water eerst zakken en mogen de omstandigheden niet te nat zijn.

Oproep aan hoogwatertoeristen: geniet, maar denk aan onze dijken
Het hoge water biedt prachtige vergezichten, mooie beelden en brengt veel mensen op de been. Ook dit weekend zullen veel mensen weer genieten van de hoge waterstand op de IJssel en een bezoek brengen aan de ondergelopen uiterwaarden. Waterschap Drents Overijsselse Delta roept op rekening te houden met de dijken. De grasmat is hiervan een belangrijk onderdeel en dient als beschermlaag. Het waterschap vraagt bezoekers om hun auto niet te parkeren op het gras. Daarnaast wordt verzocht om honden aan de lijn te houden, zodat ze niet gaan graven. 

Kijk voor de actuele waterstanden op actuele staging2.waterdata.nl van Rijkswaterstaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.