warmtebeelden met drone tonen kwetsbare plekken in dijk bij olst

De thermische beelden geven aan waar zogeheten wellen zitten. Dit kunnen voorbodes zijn van zandmeevoerende tunneltjes onder een dijk door, waardoor de dijk instabiel kan worden. Het hoogwater op de IJssel biedt nu een goede mogelijkheid om te testen met de inzet van een drone met warmtecamera.

Het filmen met een thermische camera werkt goed, omdat het water dat uit een wel stroomt een andere temperatuur heeft dan het water in de sloot. Op die manier kan het waterschap precies zien welke locaties van de dijk extra aandacht vragen. De toepassing van een drone is effectief, omdat het snel inzicht geeft en de gegevens direct bruikbaar zijn. Ook kan de drone op locaties komen die per voet moeilijk bereikbaar zijn..

Van de gefilmde locaties is bekend dat er wellen zitten. Ter controle zijn daarom in deze proef ook beelden gemaakt op locaties waar geen wellen zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.