waarderingsmiddag olst wijhe vrijwilligers zijn onmisbaar

“Deze middag is eigenlijk een prachtige manifestatie van betrokkenheid bij elkaar zonder grenzen. Het toont bovendien aan dat vrijwilligers op alle maatschappelijke terreinen van betekenis zijn”, aldus Strien.

Tijdens de Waarderingsmiddag werden ook de Muze- & Talentprijs namens Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe uitgereikt. De Muze-prijs ging naar Operatie IJssellinie, hét openlucht theaterspektakel van het afgelopen jaar. Regisseur Jolmer Versteeg is van plan om het gewonnen geldbedrag te gebruiken voor een project met jongeren in samenwerking met IJsseltheater Fietstocht. “Dan zijn we precies weer rond. Waar we vorig jaar begonnen, sluiten we dit jaar precies weer af.”

De Talentprijs werd gewonnen door fotografe Wencke Rensen. Wencke wil volledig analoog gaan fotograferen, zo’n 150 jaar terug in de tijd. Het gewonnen geldbedrag helpt haar hopelijk een stap in die richting. Haar werk is tot komende vrijdag te bewonderen in het Holstohus.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor gezellige workshops en genieten van internationale lekkernijen. Zo waren er naast de Hollandse knieperties ook diverse Syrische hapjes te proeven die goed in de smaak vielen. Na menige calorieën binnen te hebben gekregen, konden de aanwezigen weer wat verbranden tijdens de buikdansworkshop.

Daarnaast deed jong en oud mee aan de bingo met prijsjes van de Winkel van Daar, werd uit volle borst (vals) meegezongen met Minie & Dinie en kwam nieuw acteertalent boven water tijdens de theaterworkshop van Jolmer Versteeg. Ook was er doorlopend muziek te horen door de wandelgangen van het Holstohus, verzorgd door onder andere Fennie Koning en AfroMixBand.

Jong en oud, klein en groot, Nederlands of van oorsprong niet Nederlands, er werd volop genoten. Menig vrijwilliger dankte de organisatie, Kunst & Cultuur Olst-Wijhe en Vrijwillig Actief (onderdeel van ut Huus) voor de gezellige, ontspannen middag en voelden zich erg gewaardeerd. Een geslaagde middag dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.