video als patient en vader hanno wil zijn zoontje blijven voorlezen wijhe komt in actie

Dat meldt RTV Oost

De inwoners van Wijhe zijn al een geruime tijd bezig om vader Hanno te helpen waar kan. Hanno lijdt al drie jaar aan ALS en is sinds die afschuwelijke diagnose fysiek al behoorlijk achteruit gegaan.

Maar waar de Wijhenaar zelf misschien nog wel het meest mee zit, is dat hij ook langzaam zijn spraak verliest.

[youtube url=”//staging2.youtube.com/embed/19Xx5X3IP_8″]

Infuus-therapie
Daarvoor heeft Hanno nu zijn hoop gevestigd op een speciale behandeling. Die kost echter 48.000 euro en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. “Een infuus-kuur. Daarmee hoop ik nog wat langer te kunnen blijven praten”, zegt hij zelf.

Aan de Wijhenaren zal het niet liggen. Meerdere vaste klanten stelden hun periodieke bezoekje aan de kapper zelfs bewust even uit om zich speciaal voor het goede doel onder handen te laten nemen.

Stormloop
Er volgde zelfs een bescheiden stormloop. “Twaalf kapsters liepen hier non-stop te knippen en twee dames waren in mijn schoonheidssalon bezig met nagels lakken”, zegt Ellen Woolderink van de gelijknamige kapperszaak, de stuwende motor achter de actie.

In totaal werd zo in twee uurtjes tijd 1220 euro bij elkaar geknipt en gelakt.

Stem verbeteren
Tot vreugde van Hanno Bos, die gisteravond zelf ook van de partij was. “Het gaat redelijk met me. Beter zelfs dan verwacht. Maar ik hoop vooral mijn stem te kunnen verbeteren. Zodat ik nog zo lang mogelijk kan blijven voorlezen aan mijn zoontje Tygo.”

Intussen heeft heel Wijhe al zoveel geld opgehaald dat er nu nog slechts een kleine 4.000 euro ontbreekt. Hanno: “Maar ik heb er alle geloof in dat dat gaat lukken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.