Home / archiefcentraal / verbouwing voormalige rabobank olst voltooid

Het voormalige Rabobankgebouw in Olst heeft enkele jaren leeg gestaan. In 2016 zijn er plannen ontwikkeld voor de transformatie naar 10 royale appartementen. In 2017 is gestart met de verbouwing en inmiddels zijn de appartementen gerealiseerd en in gebruik genomen. Het gebouw heeft een flinke verandering ondergaan, zowel inwendig als uitwendig. De voorgevel heeft met nieuwe ramen, een nieuw balkon en een dakkapel een statige uitstraling gekregen. Daarnaast beschikt ieder appartement over een terras, balkon of buitenruimte.

verbouwing voormalige rabobank olst voltooid

Er is in overleg met meerdere partijen zorg besteed aan de beeldkwaliteit, zodat een bijdrage wordt geleverd aan een aantrekkelijke entree van het centrum van Olst. Ook is aandacht besteed aan duurzaamheid door een energiezuinige inrichting, het gebruik van zonnepanelen en hergebruik van materialen.

De realisatie is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel in het kader van de Regeling Kwaliteit Stedelijke Leefomgeving.

De eigenaar heeft het woongebouw de naam ‘Hart van Olst’ gegeven, daarmee verwijzend naar de locatie in het centrum van het dorp. De primaire doelgroep voor de appartementen is senioren. Bij de inrichting van het gebouw en de appartementen is daarmee rekening gehouden.

Lees ook

Plan Knarrenhof in en om Pauluskerk moet wachten op besluit H. Kruis

Stichting geeft tijdens infoavond toelichting op concept: ‘Wij willen geen prins Bernhard junior zijn’ RAALTE …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.