toetlippn darp klaar voor carnaval

Donderdagavond 8 februari: Vrouwkesavond
Aangezien het carnavalsweekend niet lang genoeg kan duren, begint carnaval bij de Weteringzotten ook dit jaar weer op donderdagvond. En wel met de ‘Vrouwkesavond’, ooit in het leven geroepen door de handbaldames van Overwetering en inmiddels niet meer weg te denken uit het programma. De avond begint om 20.00 uur, het dragen van een ludiek hoofddeksel is verplicht en uiteraard zijn ‘echte mannen’ ook welkom.

Vrijdag 9 februari: Carnaval voor de jeugd
De vrijdag is gereserveerd voor de jeugd. Tijdens de kindermiddag laten de aller kleinste zien dat je nooit vroeg genoeg kunt beginnen met carnaval vieren. ’s Avonds wordt de residentie omgetoverd tot discotheek en kunnen de voetjes, van iedereen die zich jeugdig genoeg voelt, van de vloer.

Zaterdag 10 februari: Eerste Sallandse optocht & Gekostumeerd bal
Tijdens het carnavalsweekend zijn er in heel Salland diverse carnavalsoptochten te bekijken. Wie dit weekend de allereerste Sallandse optocht wil zien, moet echter op zaterdagochtend 10 februari naar Boskamp komen. De wagenbouwers leggen op dit moment de laatste hand aan de wagens. De optocht, waar al deze wagens te zien zijn, start om 10.00 uur op het dorpsplein tegenover de kerk.

Vroege vogels kunnen zich deze ochtend al om 7.00 uur melden op het dorpsplein voor de traditionele Carnavalsbarbecue. De zaterdag wordt traditiegetrouw afgesloten met het hoogtepunt van het carnavalsweekend: Het gekostumeerd bal (aanvang: 20.30 uur).

Zondag 11 februari: Carnaval voor jong en oud
Eenmaal bijgekomen en uitgeslapen worden alle carnavalsvierders op zondag om 16.00 uur weer in de residentie verwacht. Opa’s, oma’s, ouders en kinderen; het Kleintje Carnaval op de zondag is een echt familiefeest en een gezellige afsluiter van het carnavalsweekend.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.