tip van energieloket salland zet het thermostaat iets lager als je er niet bent

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Waarom de keus systeemafhankelijk is: een vloerverwarming verwarmt de massa. Eigenlijk geeft jouw vloer de warmte aan de kamer en het systeem verwarmt de vloer. Je zult begrijpen: zo’n betonnen vloer verwarmen is nog wel een klusje en als die een keer op temperatuur is, koelt die ook niet zo snel af. Zet in dat geval de thermostaat op wat je hebben wil (20 graden bijvoorbeeld) en kom er niet meer aan.

Maar heb je radiatoren, die verwarmen direct jouw ruimte, dat doen ze door de lucht te verwarmen. En dat gaat met korte klappen. De radiator wordt warm, hete lucht stijgt, de lucht gaat circuleren en even later is de hele ruimte warm. Omdat dat zo snel gaat, kun je bij langere afwezigheid (overdag naar je werk, ’s nachts in bed), de thermostaat gerust wat omlaag draaien. Níet uitzetten, want dan wordt ‘de massa’ ook kouder. Massa: dat zijn de muren, de vloer, de meubels. Dat moet ook allemaal op temperatuur gebracht worden.

The internet of things is natuurlijk ook allang tot de verwarming doorgedrongen. Met een slim thermostaat kun je een beetje programmeren wanneer je er wel en niet bent, tegenwoordig kun je dar ook allemaal via je smartphone regelen.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en geeft inzicht in zelf opwekken. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.