tdt salland ct werkt zich naar promotieplek

De Raaltenaar Johan Bulstra scoorde het eerste punt tegen zijn evenknie Egbert van Hattem. De Steenwijker John Folkers nam geen risico en hield zijn sterkere tegenstander ook op remise. De Colmschatenaar Jan Preuter sloeg na schijfwinst een gat in de verdediging van zijn Harderwijkse opponente Marjan Foppen (4-2).

De Deventenaar Dick Halma, de Apeldoorner Hans van Hal zorgden voor consolidatie, maar de Raaltenaar Ab Steenbergen kon het niet redden tegen zijn qua rating 100 punten hogere tegenstander Jan van de Veen (6-6).

Olstenaar Rob Hendriks bewerkte de lange vleugel van zijn opponent zodanig dat deze na schijfverlies ook spoedig de partij moest opgeven.
Vervolgens zorgden de Raaltenaar André Klein Tank en de Vroomshoper Hilco Braakman weer voor consolidatie, waarna het de Broeklander (Beemte) Fred van Amersfoort lukte de 11-9 teamzege binnen te halen.

Met dit resultaat werd weer opgeklommen naar de 2e plaats in de 2e klasse B van de KNDB. Op zaterdag 3 februari 2018 moet die plek in Zwolle worden verdedigd tegen Hartholt Olie CT.