Home / archiefcentraal / t natuurlijk huus volop bezig met nieuwe duurzame activiteiten

Waarom worden mensen in Blue Zones zo oud? Hoe bouw je een huis van natuurlijke materialen? En hoe zijn voedselbossen een alternatief voor landbouw? Bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte krijg je de komende maanden antwoord op die vragen.

t natuurlijk huus volop bezig met nieuwe duurzame activiteiten

Inmiddels bestaat ’t Natuurlijk Huus al weer bijna tien jaar. Het past helemaal in de huidige tendens naar een duurzamere leef- en handelswijze om het ecologische systeem waarin wij leven levensvatbaar te houden voor mensen, planten en dieren.

Agnes Heethaar: “’t Natuurlijk Huus heeft steeds activiteiten op het programma staan, zodat zoveel mogelijk mensen geïnspireerd worden om ook zelf tot actie te komen. Met elkaar zorgen we er voor dat onze wereld leefbaar blijft. De activiteiten gaan van excursies particulieren en leerlingen scholen, interviews aan leerlingen voor hun profielwerkstuk, vloggers, krant, tijdschrift, radio en tv, verspreiden van inspiratie via facebook en website het natuurlijkhuus.nl, geven van lezingen, workshops en cursussen, maar ook heel praktisch zoals b.v. het onderhouden van de landschapshaag.”

’t Natuurlijk Huus werkt volop samen met allerlei groepen in Salland, in de provincie, in Nederland en buiten Nederland. “Voorbeelden daarvan zijn Michiel Bussink (boek: eetbaar Landschap), Roots, centrum voor permacultuur, de Aardenhuizen in Olst, de Gemeente, de Kracht van Salland, Landschap Overijssel, allerlei wooninitiatieven uit het hele land en er vindt zelfs uitwisseling plaats met bijvoorbeeld initiatiefnemers uit de VS en Rusland.

Cursussen
Zaterdag 3 februari van 14.00 uur – 16.00 uur vertelt arts Kelly Oostewechel uit Heeten over hoe mensen in Blue Zones in Japan en Sardinië zo oud kunnen worden, wat die voorbeelden kunnen betekenen voor onze gezondheidszorg.

Zaterdag 17 februari van 14.00 uur – 16.00 uur geeft Rens Borgers van Ecobouwen Salland informatie over bouwen met natuurlijke duurzame bouwmaterialen.

De cursus voedselbos is op 8,9 en 23 maart overdag. Voor meer informatie over de evenementen zie de Facebookpagina of stuur een mail naar info@hetnatuurlijkhuus.nl.

Lees ook

Zorgverzekering voor minima van gemeente Raalte

RAALTE – Inwoners van de gemeente Raalte met een laag inkomen kunnen een zorgverzekering afsluiten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.