t natuurlijk huus volop bezig met nieuwe duurzame activiteiten

Inmiddels bestaat ’t Natuurlijk Huus al weer bijna tien jaar. Het past helemaal in de huidige tendens naar een duurzamere leef- en handelswijze om het ecologische systeem waarin wij leven levensvatbaar te houden voor mensen, planten en dieren.

Agnes Heethaar: “’t Natuurlijk Huus heeft steeds activiteiten op het programma staan, zodat zoveel mogelijk mensen geïnspireerd worden om ook zelf tot actie te komen. Met elkaar zorgen we er voor dat onze wereld leefbaar blijft. De activiteiten gaan van excursies particulieren en leerlingen scholen, interviews aan leerlingen voor hun profielwerkstuk, vloggers, krant, tijdschrift, radio en tv, verspreiden van inspiratie via facebook en website het natuurlijkhuus.nl, geven van lezingen, workshops en cursussen, maar ook heel praktisch zoals b.v. het onderhouden van de landschapshaag.”

’t Natuurlijk Huus werkt volop samen met allerlei groepen in Salland, in de provincie, in Nederland en buiten Nederland. “Voorbeelden daarvan zijn Michiel Bussink (boek: eetbaar Landschap), Roots, centrum voor permacultuur, de Aardenhuizen in Olst, de Gemeente, de Kracht van Salland, Landschap Overijssel, allerlei wooninitiatieven uit het hele land en er vindt zelfs uitwisseling plaats met bijvoorbeeld initiatiefnemers uit de VS en Rusland.

Cursussen
Zaterdag 3 februari van 14.00 uur – 16.00 uur vertelt arts Kelly Oostewechel uit Heeten over hoe mensen in Blue Zones in Japan en Sardinië zo oud kunnen worden, wat die voorbeelden kunnen betekenen voor onze gezondheidszorg.

Zaterdag 17 februari van 14.00 uur – 16.00 uur geeft Rens Borgers van Ecobouwen Salland informatie over bouwen met natuurlijke duurzame bouwmaterialen.

De cursus voedselbos is op 8,9 en 23 maart overdag. Voor meer informatie over de evenementen zie de Facebookpagina of stuur een mail naar info@hetnatuurlijkhuus.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.