stoppelkaters maken zich op voor gein gala bal

Een avond waarbij elke theaterliefhebber op zijn of haar wenken wordt bediend, want volgens de vereniging vindt u nergens anders zo’n grote variatie aan theatrale uitspattingen als op het Gein Gala Bal. “Wij beloven u een aaneensluiting van: buutreedners, sketches, showdansen en elke andere vorm van theater die er maar te vinden is. Op veler verzoek zijn we verhuisd naar de zaterdagavond. De avond om even lekker weg te gaan met familie of vrienden.”

Carnavalsvereniging de Stöppelkaters organiseert al jaren de zittingsavond. Tientallen buutreedners, duo’s of andere groepen traden op bij de Stöppelkaters en zijn daar ‘groot geworden’. Maar al te graag ‘lenen’ andere organisatie onze artiesten. “Daar zijn we best trots op, maar nergens komen deze artiesten zo goed uit de verf als op ons Gein Gala Bal. Hier is hun thuis.”

Grootmeesters van de buut
Deze avond zou ook ‘de avond van de buutreedners’ kunnen heten. Voor wie niet weet wat een buutreedner is, zou het volgende recept duidelijkheid moeten geven: Neem een stukje van Toon Hermans, een beetje Youp van ’t Hek en een snufje Guido Weijers. Stop het in een blender en zo ontstaat een buutreedner. Dit jaar treden maar liefst drie buutreedners op: Koop Drost, Gerard van der Weegh en Wibo Westra. Deze heren zullen een aanval doen op uw lachspieren en de actualiteit op de hak nemen. Met trots mogen de heren zich de ‘grootmeesters van de lach’ noemen.

Maar er is meer. Zo zal prins Bernhard (die van Oranje) een ode brengen aan onze prins Bernard de 1e (die van de Stöppelkaters). Hoe hij dat gaat doen is een staatsgeheim, maar volgens de engelbewaarder op paleis Soestdijk zal het hilarisch worden. Natuurlijk treedt de winnaar van de Stöppelkraker van het jaar op. Dit jaar is dat het duo Dubbel-C! Zij voeren op dit moment de hitlijsten aan in de carnavalstop 100. Daarnaast zullen vele andere artiesten voor de nodige surprise zorgen. Wie dat zijn? Op de avond zult u verrast worden.

Beste beentje voor
Als rode draad treden de dansgroepen van de Stöppelkaters op. Bij dansgroepen wordt al lang niet meer gesproken over dansmariekes, maar over vlotte, jonge meiden die spectaculaire showdansen laten zien. Overal waar deze dames optreden, stelen zij de show met hun wervelende dansen. “Daarom zijn wij ook trots dat onze Krielen, Fire-cats en Hofdames voor u op gaan treden”, aldus de organisatie.

Wie denkt dat men op deze avond verkleed moet komen of een feestneus op moet zetten heeft het helemaal mis. Deze avond is er geen dresscode. Iedereen is welkom. Carnavalsvierders of niet. Sterker nog: wie van theater houdt en het aandurft om de lachspieren flink op de proef te stellen, mag deze avond niet missen.

DJ
Na het programma is er voldoende gelegenheid om even lekker bij te kletsen onder het genot van drankje en een hapje. Dj Sander Scheperman zal u uitnodigen om ook op de dansvloer nog even lekker los te gaan en tot in de kleine uurtjes door te gaan.

De zaal gaat open om 20:30 uur. Het programma begint om 21:11 uur. Kaartverkoop bij Schulten Lederwaren V.O.F. aan de Herenstraat of ’s avonds aan de zaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.