Home / archiefcentraal / stand van zaken aanvraag omgevingsvergunning pluimveehouderij welsum

Het vergunningverleningstraject voor de aanvraag omgevingsvergunning voor het pluimveebedrijf aan de Erveweg in Welsum neemt de nodige tijd in beslag en vanzelfsprekend worden hierover vragen gesteld aan de gemeente Olst-Wijhe.

stand van zaken aanvraag omgevingsvergunning pluimveehouderij welsum

Beoordeling zienswijzen vraagt om extra adviezen en onderzoeken
De belangrijkste reden voor dit langdurige proces is dat het college van burgemeester en wethouders het besluitvormingsproces buitengewoon serieus neemt en dit zorgvuldig wil afronden. De zienswijzen die begin 2017 zijn binnengekomen worden goed afgewogen en hebben geleid tot extra advies- en onderzoek aanvragen.

Dit neemt de nodige tijd in beslag. Daarnaast zijn gedurende het proces door het rijk de wijzigingen vormvrije MER (Milieu Effect Rapportage) vastgesteld, zonder overgangsrecht vast te stellen. Dit heeft er toe geleid dat alsnog via een vormvrije MER de aanvraag getoetst is aan de aspecten die met een vormvrije MER beoordeeld moeten worden.

Aanvraag omgevingsvergunning in afrondende fase
Inmiddels is de gemeente Olst-Wijhe met de afrondende fase bezig en de gemeente verwacht binnen afzienbare tijd een besluit te kunnen nemen op de aanvraag.

Lees ook

Testlocatie in Raalte per 1 oktober gesloten

ZWOLLE – GGD IJsselland sluit per 1 oktober de testlocaties in Steenwijk en Raalte. “Je …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.