Home / archiefcentraal / raymond godeschalk kiest voor lokaal alternatief

Dat het huidige raadslid Raymond Godeschalk uit Heino niet meer voor het CDA terugkeert in de gemeenteraad van Raalte is genoegzaam bekend. Nieuw is dat hij een plek heeft gevonden in “het warme nest” van Lokaal Alternatief, de partij die zijn vizier vooral richt op de voormalige gemeente Heino. Of hij wederom op het pluche in de Raalter raadszaal mag plaatsnemen, is zeer de vraag. Godeschalk heeft namelijk plek vier op de kandidatenlijst toebedeeld gekregen.

raymond godeschalk kiest voor lokaal alternatief

De politieke switch van Godeschalk, in het dagelijks leven belastingadviseur bij Countus in Zwolle, leidt bij de vaste volgers van de gemeentelijke politiek wellicht tot gefronste wenkbrauwen. Zijn afscheid van het raadswerk ging namelijk gepaard met de mededeling dat hij meer tijd wilde vrijmaken voor zijn gezin. “Dat is ook de reden dat ik vooralsnog niet opteer voor een verkiesbare plaats bij Lokaal Alternatief. Ik kan mijn ei prima kwijt in de schaduwfractie. Dat neemt minder tijd in beslag en de vergaderingen vinden ook nog eens in Heino plaats. En later op de avond.”

Godeschalk zegt in zijn hart zeker nog wel CDA’er te blijven, maar de keuze voor Lokaal Alternatief is ingegeven doordat hij meer tijd en ruimte krijgt om zich echt voor zijn woonplaats in te zetten. “Ik wil graag onderdeel uitmaken van de beweging die Heino beter, sterker en mooier wil maken”, voegt hij er in fraaie bewoordingen aan toe.

De overstap geeft hem de mogelijkheid zich meer te richten op onderwerpen die hem aan het hart gaan zoals de aandacht voor vrijwilligers en mantelzorgers. “Het is mijn bedoeling de komende tijd meer met organisaties en mantelzorgers in gesprek te komen. Ik wil graag horen wat er goed gaat en moet blijven, wat er beter kan en wat er echt fout gaat en dus moet veranderen. Tevens wil ik bij raadsvoorstellen specifiek gaan kijken wat de gevolgen zijn voor vrijwilligers”, aldus Godeschalk die zich ook gaat ‘vastbijten’ in de thema’s duurzaamheid, groenbeleid en sportvoorzieningen.

Voorzitter Arnoud Wierdsma en lijsttrekker Egbert den Daas zijn blij met de komst van de getogen Heinoër . “Er wordt echt een stuk kwaliteit aan onze beweging toegevoegd. Een goede sparringpartner met dossierkennis die weet hoe de politieke hazen lopen en die van de hoed en de rand weet als het gaat om financiën.”

Lees ook

Slotviering Pauluskerk; einde tijdperk

RAALTE – De Pauluskerk wordt op zondag 3 oktober officieel aan de eredienst onttrokken. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.