raalte natuurlijk presenteert kandidatenlijst

Raalte Natuurlijk vindt dat er in de gemeenteraad over onderwerpen gesproken moet worden waarvan de samenleving vindt dat ze aan de orde moeten komen. “We willen daarbij vooral goed luisteren wat iedereen ervan vindt in plaats van proberen onze zin door te drijven. We hebben er alle vertrouwen in dat er op die manier iedere keer de beste ideeën bedacht worden. De richting die wij er aan geven is dat iedereen in onze samenleving mee moet kunnen komen en dat we Raalte en Salland op z’n minst zo mooi achterlaten dan dat we hem gekregen hebben. We hopen dat vooral ook jongeren zich ook met ons gaan bemoeien, want jullie hebben de toekomst.”

Om dat allemaal waar te maken wil de partij natuurlijk een stevige positie in de nieuwe gemeenteraad van Raalte hebben. De volgende kandidaten zijn verkiesbaar:

Lijsttrekker is Harrie Kiekebosch: “Ik ben onder meer de oprichter van Salland Centraal en Denne van Knöldert als columnist. Als docent Journalistiek leer ik studenten niet negatief en cynisch, maar constructief in de samenleving aanwezig te zijn, waarbij het van groot belang is dat de samenleving mee kan doen in de journalistiek.”

Mia Nijland is als orthopedagoog actief in zorg en onderwijs voor kinderen en jongeren die, om welke reden dan ook zijn aangewezen op (langdurige) zorg. “Ik heb hiervoor vanuit een internationaal project het QoL Centre opgericht in Wijhe. Hier willen we bijdragen om de kwaliteit van leven van deze kinderen, hun ouders en verwanten beter mogelijk te maken. Dat kan op een meer natuurlijke manier dan nu gebeurt. Ik ben ook coördinator van het landelijk Platform EMG, kennisnetwerk voor een ieder die betrokken is bij mensen met een ernstige meervoudige beperking in Utrecht.”

Rob Poelman: “Raalte kan wel een wat groenere stem gebruiken in de raadszaal. Na 21 maart willen we daarmee van start. En je zult ons als raadslid niet eens in de vier jaar horen, we zijn namelijk áltijd jullie vertegenwoordiger. Kansen en mogelijkheden mogen nimmer ingebonden worden in partijpolitiek en starheid. Raalte Natuurlijk is ongebonden maar wel verbindend.”

Gerard Verswijver heeft een natuurgeneeskundige praktijk waar hij onder andere met acupunctuur, voeding, massage en leefstijlgeneeskunde bezig is: “In die hoedanigheid probeer ik mijn cliënten bewust te maken van een verantwoorde en preventieve levensstijl. Hierbij hoort naast het eigen interne milieu ook de Sallandse omgeving. Hoe creëren we een gezonde toekomst. Daarnaast ben ik part-time boekhouder en bedrijfsmatig bezig met de import van preventieve medische apparatuur.”

Refik Köse voelt zich Raaltenaar in hart in nieren. Op de eerste vier jaar van zijn leven na woont hij hier ook. “Ik ben actief in de Turkse gemeenschap van Raalte, doe bijvoorbeeld de communicatie van Medine, de moskee en het cultureel centrum van moslims in Raalte. Ook ben ik actief betrokken bij de integratie van nieuwkomers. Én ik ben gek op voetballen. Ik speelde in het eerste van Raalte en was zaalvoetballer bij Rohda. Daarnaast ben ik coördinator van de jeugd bij SV Raalte.

Marian Kodden-Engelaar is op dit moment werkloos en op zoek naar een parttime baan. “Dat valt nog niet mee maar ik vul mijn tijd zo nuttig mogelijk in door regelmatig op te passen op de kleinkinderen en met vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties. Ook neem ik regelmatig deel aan workshops, symposia en cursussen die in Raalte worden gegeven op gebied van mantelzorg, communicatie, eenzaamheid, beleid vrijwilligerswerk, enz. Het mooie aan het partijprogramma van Raalte Natuurlijk vind ik dat er geen partijprogramma is! Geen partijpunten maar een open dialoog. Wij willen eerst luisteren wat er leeft, waar maakt men zich zorgen over, hoe kunnen we dat nog beter onder de aandacht brengen en op de agenda van de gemeenteraad krijgen.”

Corine Rutte is een Sallandse in hart en nieren. “Met mijn fotocamera struin ik graag door de Sallandse natuur om de schoonheid hiervan met u te delen. Voor het behoud van deze natuur wil ik me sterk maken, zodat ook vele generaties na ons hiervan kunnen genieten.” 

Agnes Heethaar is geïnteresseerd in natuur, mensen en samenleving en de natuurlijke, menselijk maat in alles wat we ondernemen. “Ik werk als coach aan persoonlijke, team- en organisatieontwikkeling en ben projectleider van ’t Natuurlijk Huus, inspiratieplek voor natuurlijk, duurzaam leven. Ik ben moeder van twee volwassen kinderen.”

Louis Hoppen groeide op aan de Stationsweg in Heino, naast het voetbalveld. “Op het veldje waar nu de tennisbaan is, heb ik heel veel gevoetbald. In mijn middelbare school-tijd was ik actief bij Flurk. Toen mijn dochters kleiner waren, was ik actief in het verenigingsleven. Momenteel besteed ik mijn vrije tijd aan mijn familie, hardlopen, denksport, klussen en sociale contacten. Ik ben er voor dat de plaatselijke politiek pragmatisch werkt aan een sociale, menselijke leefomgeving voor alle inwoners.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.