raalte natuurlijk doet niet aan besloten vergaderen

Raalte Natuurlijk snapt niet waarom de raad donderdag over besloten vergaderen debatteert. “Er zijn wettelijke regels, daar hou je je aan, en meer is het niet. Die wettelijke regels zijn heel simpel. Samengevat: als het een privépersoon schaadt of als een gemeente in een ongelukkige onderhandelingspositie komt, mag je achter gesloten deuren vergaderen. Anders niet.”

“Raalte Natuurlijk zal in dergelijke gevallen aan de besloten vergadering deelnemen, maar ook altijd eerst naar buiten brengen dat er zo’n besloten vergadering aan zit te komen en de agenda van de vergadering – zonder het proces te schaden – bekend maken. Als de gemeente besloten vergadert buiten die regels om, maken we dat bekend en gaan we er niet bij zitten.

We zullen in die gevallen ook per direct gebruik maken van de wet op de openbaarheid van bestuur (wob) en eisen de notulen van dergelijke stiekeme vergaderingen openbaar te maken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.