Home / archiefcentraal / raalte natuurlijk doet niet aan besloten vergaderen

De gemeenteraad van Raalte heeft een reputatie opgebouwd als het gaat om besloten vergaderen. Donderdag vergadert de gemeenteraad er weer over. Raalte Natuurlijk vindt dat te gek voor woorden. “Als wij in de raad komen vergaderen we niet geheim in achterkamertjes”, zegt Rob Poelman.

raalte natuurlijk doet niet aan besloten vergaderen

Raalte Natuurlijk snapt niet waarom de raad donderdag over besloten vergaderen debatteert. “Er zijn wettelijke regels, daar hou je je aan, en meer is het niet. Die wettelijke regels zijn heel simpel. Samengevat: als het een privépersoon schaadt of als een gemeente in een ongelukkige onderhandelingspositie komt, mag je achter gesloten deuren vergaderen. Anders niet.”

“Raalte Natuurlijk zal in dergelijke gevallen aan de besloten vergadering deelnemen, maar ook altijd eerst naar buiten brengen dat er zo’n besloten vergadering aan zit te komen en de agenda van de vergadering – zonder het proces te schaden – bekend maken. Als de gemeente besloten vergadert buiten die regels om, maken we dat bekend en gaan we er niet bij zitten.

We zullen in die gevallen ook per direct gebruik maken van de wet op de openbaarheid van bestuur (wob) en eisen de notulen van dergelijke stiekeme vergaderingen openbaar te maken.”

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.