Home / archiefcentraal / raalte natuurlijk carillon lijkt ons voor samenleving

Raalte Natuurlijk vindt niet dat de gemeente Raalte financieel bij moet springen om de beiaardier van het carillon van de Kruisverheffing te betalen. Het is ‘Vrienden van de beiaard’ niet gelukt 5000 euro uit de samenleving te werven, daarom vraagt ze nu gemeentelijk geld via politieke partijen die meedoen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen.

raalte natuurlijk carillon lijkt ons voor samenleving

“We vinden het carillon wel heel gezellig”, stelt Corine Rutte van Raalte Natuurlijk. “Maar het is ‘de vrienden van de beiaard’ niet gelukt genoeg geld uit de samenleving bij elkaar te krijgen, dan is het niet per definitie logisch dat de gemeente bijspringt.” Het gaat de ‘vrienden’ om 5000 euro per jaar, daarvoor kan de beiaardier een uur per week spelen.

“Als je een stapje verder denkt moet je onderhoud en bespelen aan elkaar koppelen, en voor zover we weten betaalt Raalte het onderhoud. Een carillon dat niet bespeeld wordt, moet je dat nog onderhouden? We geven daar nog geen antwoord op, maar we gooien het wel in de groep.”

Jongeren
“Raalte Natuurlijk hecht veel waarde aan de inbreng van jongeren in de samenleving. Zij/jullie weten als geen ander hoe je in deze snel veranderende tijden van digitalisering mensen kunt bereiken. We zijn eigenlijk best wel benieuwd of zij/jullie het voor elkaar kunnen krijgen op de een of andere manier 5000 euro voor de beiaardier bijeen te kunnen krijgen. Via crowdfunding, guerrillamarketing of hoe dan ook. Ideeën? Kom maar op!

Want dat we vinden dat de gemeente niet bij moet springen, is nog heel wat anders dan dat we ons niet maximaal voor het bespelen van het carillon in zouden willen zetten.

En jullie?
De standpunten van Raalte Natuurlijk zijn niet in beton gegoten. We zijn daarom ook wel benieuwd naar de mening van de Raaltenaar. En natuurlijk ook naar het standpunt van de andere politieke partijen. Stem op de poll en geef je mening in de reacties!

[poll id=234]

Lees ook

Bewoner Haverstraat uit huis gehaald na gasluchtmelding

RAALTE – De politie heeft vanmorgen een verward overkomende bewoner van de Haverstraat in Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.