pvda pleit voor dubbelspoor tussen traject deventer zwolle

“Er wordt in onze steden al jaren gesproken over nieuwe stations in de stadsdelen Zwolle-Zuid en Deventer-Noord. De trein rijdt daar bij veel inwoners bij wijze van spreken voor de deur langs”, zeggen PvdA-fractievoorzitters Jan Slijkhuis (Zwolle) en Rob de Geest (Deventer).

“De nieuwe stations die mogelijk worden door de spoorverdubbeling, brengen het OV voor veel meer mensen binnen handbereik. Daarom willen we dat de bestuurders van de gemeenten en de provincie nu samen in actie komen.”

Hans Nooter van de PvdA-Statenfractie is van mening dat er veel verbeterd moet worden. “Rapporten uit 2015 en 2017 over verbetering van de spoorverbinding spreken elkaar tegen als het gaat over noodzaak en kosten. Het laatste rapport lijkt gebaseerd te zijn op aannames die de kosten alleen maar verhogen. Dat gaan we volgende week in de Statencommissie aan de orde stellen. Er moet juist werk gemaakt worden van de verbetering.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.