Home / archiefcentraal / pvda olst wijhe maakt kandidatenlijst bekend vertrouwd maar met nieuwe namen

“Een mooie mix van bestuurlijke routine en nieuw elan”, zo kwalificeert lijsttrekker Martijn Jumulet de kandidatenlijst die de PvdA Olst-Wijhe voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Nadat de leden eerder de veertigjarige Jumelet al unaniem tot lijsttrekker kozen is nu ook de volledige lijst bekend. Op de tweede plaats staat raadslid René Leber uit Wijhe. “Daar ben ik ontzettend blij mee”, vertelt Jumelet. “Rene geldt al jaren een gezaghebbend gemeenteraadslid. Is niet voor niets plaatsvervangend raadsvoorzitter. Geweldig dat hij zich nog een periode vol wil inzetten”.

pvda olst wijhe maakt kandidatenlijst bekend vertrouwd maar met nieuwe namen

De plaatsen 3 en 4 worden bezet door de nieuwkomers Petra Koekkoek en André Smit. Beiden zijn uit Olst afkomstig. “Petra is een bevlogen sociaal democraat met een groot hart voor de zwakkeren in samenleving”, zo stelt Jumelet. “André Smit is een echte verenigingsman. Bekend gezicht binnen de gemeente. Actief binnen de Olster Harmonie en de Carnaval”. De ervaren bestuurder Hermien de Bruijn (Olst) en de beheerder van de kinderboerderij in Wijhe Nico Drent staan op plaatsen 5 en 6 aan PvdA kandidatenlijst.

Op plaats 7 staat partijvoorzitter Christian Boxman (Olst) terwijl de Wijhese Bea van der Veen op 8 staat. De top tien wordt gecompleteerd door oud raadslid Toon Schuiling (Wijhe) en nieuwkomer Suzanne van der Putt uit Fortmond. De huidige fractievoorzitter Annelies Boerman staat op plaats 11. “Ik ben blij dat zowel Toon Schuiling als Annelies Boerman hebben aangegeven actief te blijven. Schuiling zal zich met name richten op de organisatie van de bekende Dorpsgesprekken. Annelies Boerman, die tevens bestuurslid is van Goed Veur Mekare, zal de fractie ondersteunen op het terrein van duurzaamheid en financiën”.

De complete lijst van de PvdA Olst-Wijhe ziet er volgt uit:

12. Stefan Spanier (Olst)
13. Jack Nuisll (Olst)
14. Lammy Tabak (Olst)
15. Simon Rademaker (Olst)
16. Dennis Holthuysen (Olst)
17. Joke Mulder (Olst)
18. Anouk Diepman (Wijhe)
19. Rinus Breeuwsma (Olst)
20. Ans Otterloo—Ripperda (Boskamp)
21. Alfons Wiegink (Olst)

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.