poll meerderheid voor rookverbod op sportvelden

“We weten dat zo’n poll geen waarheidsgetrouw onderzoek is”, stelt Harrie Kiekebosch, “maar het is voor ons zeker een teken dat we daar serieus over verder willen praten. Als we na 21 maart in de gemeenteraad terecht komen, maken we er zelf werk van. Anders gaan we andere partijen vragen dit te agenderen.

“Eigenlijk is het heel gek dat we roken op sportcomplexen toestaan, het is een beetje het ontkennen van het feit dat roken dodelijk is. Dat valt niet te combineren met sporten, wat je doet voor je gezondheid.”

Kiekebosch: “Een kwart van de stemmers op de poll vindt dat er geen verbod moet komen. Een kwart vindt dat een verbod logisch is als jeugd sport. Dat laatste willen we wel wat breder trekken: zien roken, doet roken. Als je rokers zoveel mogelijk uit het zicht hebt, is er al een heel grote stap gemaakt. Dat geldt dus niet alleen voor kinderen, maar bijvoorbeeld ook voor al die oudere mensen die als goed voornemen 2018 ingestapt zijn als niet-rokers.”

Daarmee heeft Raalte Natuurlijk het dus niet over een verbod op roken, “maar we zoeken mogelijkheden niet-rokers een rookvrije omgeving aan te bieden. In Nederland hoor je in die discussie vaak de rokers aan het woord. Maar als je bijvoorbeeld in New York of Moskou komt, is niet roken in het openbaar al heel gewoon geworden. Zo zijn Central Park en Gorky Park, de twee grootste parken van deze wereldsteden al rookvrije zones.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.