opinie lampi wil een wolf

Onze reaguurder Lampi las bij RTV Oost de ‘praat mee’ over ‘laat katten lekker vrij buiten lopen’. Dat bracht hem op een idee.

“Zelf iets schrijven is niet echt mijn ding. Maar soms kruipt het bloed naar plaatsen waar je het niet verwacht. Zo ook toen ik bij RTV Oost de ‘praat mee’ las. Een inkopper om veel reacties los te krijgen. Zoals verwacht ontstand een felle discussie tussen honden- en kattenhouders. Regelmatig kwam ik termen als ‘instinct’ en ‘natuur’ tegen. Klinkt logisch; een kat jaag op vogeltjes, dat is natuur. Maar als een hond zijn instinct volgt en achter een konijn aan gaat, is de eigenaar een tokkie of een aso.

Sterker nog, uit de reacties zou je zelfs kunnen begrijpen dat je verantwoordelijk bent voor het gedrag van elk dier dat je als huisdier hebt, behalve voor het gedrag van een kat. En waarom? Juist dan is de reden ‘het is de natuur van de kat die zijn instinct volgt’. En daar mag je dan niks van zeggen. In de reacties werd zelfs vergeleken met de (al dan niet bewezen) aanvallen van de wolven op schapen. Dat bracht mij op een idee. Vanaf nu ben ik op zoek naar een wolf om als huisdier te houden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.