Home / archiefcentraal / ontsnapte koe uit lettele blijkt lastiger te vangen dan gedacht

Onlangs is er een koe ontsnapt in Lettele die was bedoeld voor de slacht. Het beest is nu al zes weken ontsnapt en lastiger te vangen dan vooraf gedacht voor het dierenartspersoneel. Het rund, behoort tot het halfwilde vleesras Limousin.

ontsnapte koe uit lettele blijkt lastiger te vangen dan gedacht

Archieffoto: Limousin

In totaal zouden er 17 koeien naar de slager in Eibergen worden gebracht, maar twee koeien dachten daar even iets anders over. Eén van deze koeien is inmiddels gevangen, maar de andere zwerft nog vrolijk door de bossen in Lettele. 

De bewoners noemen de ontsnapte koe ook wel Hermien. Hermien is overdags niet tot nauwlijks te vinden en gaat in de nacht opzoek naar voer. Dat hij vaak weet te vinden bij de boeren. Voor het dierenarts is het lastig om in de nacht op zoek te gaan naar de koe en zal dus moeten wachten tot de koe weer overdag te voorschijn komt. 

De dierenarts zal ditmaal zwaarde verdovingsmiddelen gebruiken. De vorige verdovingspijlen bleken namelijk niet effectief.

Lees ook

Wereldwinkel Heino in actie voor coronahulp in Nepal

HEINO – Wereldwinkel Heino heeft besloten om 10 procent van de maandomzet van augustus rechtstreeks …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.