Home / archiefcentraal / nederlandstalige verhalende liedjes van roos blufpand in podium heino

nederlandstalige verhalende liedjes van roos blufpand in podium heino

Fotograaf: Merlijn Doormernik

Roos is geboren om op het podium te staan. Samen met haar muzikanten maakt ze iedere show tot een belevenis vol indrukwekkende Nederlandstalige liedjes die niet alleen aanstekelijk zijn, maar die je tevens aan het denken zetten.

Volgens Roos Blufpand liggen liedjes overal voor het oprapen. Verscholen in het wit van de ogen van alle mensen of verstopt in haarzelf. Vanachter de piano bezingt ze wat ze in haar leven allemaal oppikt en meemaakt.

Roos is jong en een tikkeltje verwilderd, maar ze is vooral heel erg zichzelf. Ze wil graag de wereld redden, maar ook zó graag die roze bril opzetten. Samen met haar band is ze niet bang om zwaardere onderwerpen als schuldgevoel en oorlog te bezingen. Maar altijd met een vleugje hoop, want ze weet het bijna zeker: Alleen Maar Liefde is het antwoord. De vraag is alleen… Hoe Dan?

Op bijzondere wijze wisselt Blufpand kleine, tedere liedjes af met vrolijke liedjes, die zeer aanstekelijk werken. Eén ding is echter bij alle liedjes hetzelfde: ze zijn helemaal Roos. Elk woord, elke ademteug, elke noot komt vanuit het hart. Na het zien van deze show zal het een uitdaging zijn om Roos niet ook een beetje in het hart te sluiten.

Roos Blufpand & band is op zaterdag 27 januari om 20.30 uur te zien in Theater Podium Heino. Kaarten kosten € 14,00 en kunnen online gekocht worden op www.podiumheino.nl of bij de Smulbaai en het Dorpshuus in Heino.

Lees ook

Voertuig van vermiste man bij Wijhe uit de IJssel gehaald

WIJHE – Op de vroege avond van 3 augustus heeft de politie bij Wijhe een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.