natuurbericht water hoog geranium droog

Daarginder, voorbij die hoop dampende stalmest, daar zet ik mijn auto neer. Lopend zie je veel meer. Het territoriumgevecht word het zwakste mannetjeszwaan te veel. Bijzonder hardhandig word ie de weg gewezen tot voorbij de stuw. Wegwezen hier!

Op de dijk zie ik links een dood schaap in de wei en buitendijks zie ik verzopen hooibalen. Het is best wel druk op de dijk. Hoog water. Dagjesmensen. Twee dames uit de buurt zijn niet blij met het ‘toeristisch gedoe’. “Ze rijden hier alles aan gort. Laat ze op de fiets komen. Kunnen ze de weg niet afsluiten?” Ach dames, het valt allemaal best wel mee. Als er iets te beleven valt mag je d’r best wel van genieten en zeker ook de ouderen. Die geranium kan best wel even alleen zijn. Toch?

Ik laat de weg, de weg en volg de dijk. Weg van de drukte, lekker stil. Honderden kieviten staan in een lange smalle strook netjes, half slapend, met hun pootjes in het water. Iets dieper zwemmen allemaal meerkoeten. Met een zwart verenkleed en witte snavel zijn deze duikers niet te verwarren met de rode snavel van een waterhoentje. En verderop rondom een hoogte in het maaiveld bivakkeren honderden ganzen. Water in beweging, alles in beweging.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.