Home / archiefcentraal / nationaal theaterweekend in het hoftheater

nationaal theaterweekend in het hoftheater

Fotograaf: Edu Calicher

Op vrijdag 26 januari vindt in het kader van het Nationaal Theaterweekend de voorstelling van New York Round Midnight in Raalte plaats. New York Round Midnight komt met een tot de verbeelding sprekend muziekprogramma waarin het publiek wordt meegenomen naar het roerige nachtleven van New York. Op zaterdag 27 januari worden dilemma’s, angsten én moederliefde vertolkt door Eric Corton in de voorstelling Ma.

New York Round Midnight | Swingin’ Harlem
New York Rond Midnight neemt in de muziekvoorstelling Swingin’ Harlem het publiek mee, diep in de nachtclubs van de New Yorkse wijk Harlem,waar jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De hevige concurrentie en losse sfeer zorgden voor de bloei van spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op, zoals de orkesten van Cab Calloway, Duke Ellington en Fletcher Henderson. Karaktervolle muzikanten zoals Billie Holiday, Louis Armstrong en Fats Waller werden destijds omarmd door het publiek.

Maar liefst acht musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscene, een stand-up comedian en een verteller neemt niet alleen het publiek mee naar de glorietijd van de jazz, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag de dag klinkt.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor New York Round Midnight op vrijdag 26 januari 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten slechts € 10,00 per stuk.

Ma (naar het boek van Hugo Borst) | Eric Corton
Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis.

De makers van ‘LEEF!’ en ‘PAAZ’ brengen met ‘Ma’ een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon, vertolkt door Eric Corton.

Er zijn nog enkel kaarten beschikbaar voor Ma op zaterdag 27 januari 20.15 uur in het HOFtheater. Kaarten kosten € 22,50 per stuk.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te bestellen via de kassa van het HOFtheater (0572-361361) of via www.HOFtheater.nl. De kassa is geopend van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 13.00 uur en vanaf een uur voor aanvang van een voorstelling. Kijk voor meer informatie op www.HOFtheater.nl.

Lees ook

Burgemeesters IJsselland in gesprek met horeca

RAALTE – De coronamaatregelen mogen dan vanaf 25 september (grotendeels) worden versoepeld, vanaf die dag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.