naar bad bentheim als alternatief voor raalte mettingen

Het is alweer bijna vijf jaar geleden dat de fietstocht Raalte–Mettingen op de tweede zaterdag van september werd verreden en volgens de initiatiefnemers missen velen die bijzondere fietstocht nog. Raalte en Mettingen hebben hun partnerschap jaren geleden beëindigd. Vandaar dat er voor een nieuwe bestemming gekozen is. De initiatiefnemers zijn nu aan het inventariseren of er genoeg draagvlak voor hun plannen is. “Wij denken aan een leuk alternatief: ‘Raalte–Bad Bentheim–Raalte'”, zo stellen ze bij monde van Jos Heethaar. “Deze tocht is ook rond de 150 km en wij willen er een smakelijk tintje aan toevoegen.”

De start is gepland bij Vital Centre. Daar staat om 10.00 uur koffie/thee met krentenwegge klaar. Het is de bedoeling dat de groepen daar vanaf 10.30 uur vertrekken. Na ongeveer 40 kilometer volgt dan een tussenstop voor een versnapering. Tussen 13.00 en 13.30 uur zullen de deelnemers aankomen in Bad Bentheim, waar gezorgd wordt voor een uitgebreide lunch. Rond 14.30 uur vertrekken de fietsers weer richting Raalte waar ze na een tussenstop met een kleine versnapering zo tussen 17.00 en 17.30 uur zullen aankomen. Bij Vital Centre kan men zich douchen of even zwemmen. Vanaf 18.00 uur wordt de dag afgesloten met een dinerbuffet, dat zo rond 20.00 uur afgelopen is.

Goed doel
De deelnamekosten zullen, bij doorgang, ongeveer 60 euro per persoon bedragen. Dat is inclusief ontbijt, lunch, versnaperingen onderweg en diner na afloop. Van het genoemde bedrag is 10 euro bestemd voor een nader te bepalen goed doel. Er is plek voor 140 deelnemers. Zij vertrekken in tien groepen van veertien personen met motorbegeleiding.

De organisatoren zoeken nog versterking. Gegadigden of mensen die mee willen doen aan de fietstocht, kunnen zich aanmelden bij Jos Heethaar via j.heethaar@kpnmail.nl of 06-48284228.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.