Home / archiefcentraal / meer woninginbraken in raalte

In 2017 is er 76 keer ingebroken in een woning te Raalte. Dat is in vergelijking met 2016 acht inbraken meer. Daar tegenover zijn de inbraken en diefstallen bij bedrijven, winkels en instellingen is wel sterk gedaald. In 2017 gebeurde dit 117 keer, een daling van 84 inbraken in vergelijking met 2016.

meer woninginbraken in raalte

“Een mooi, gezamenlijk resultaat van onze partners en onze inwoners. Het is goed om te zien dat inwoners ook zelf verantwoordelijkheid nemen als het gaat om hun eigen veiligheid. Samen moeten we hier aan blijven werken”, reageert burgemeester Martijn Dadema.

Raalte volgt landelijke trend
Het aantal roofovervallen nam met een daling van vijf overvallen licht af. Het aantal auto-inbraken en geweld tegen personen daalde wel behoorlijk: respectievelijk met 80 en 77. Raalte volgt hiermee de landelijke trend.

Het totaal aantal misdrijven daalde met negentien procent. Voor 2018 willen de gemeente en politie focussen op het voorkomen van woninginbraken, geweld, ondermijning en de aanpak van personen met verward gedrag.

Meer verwarde personen
Vooral in die laatste categorie krijgt de gemeente meer meldingen. “De laatste tijd horen we vaker geluiden over mensen met verward gedrag in de samenleving. Dit kan overlast geven voor de omgeving maar ook een gevaar vormen voor de persoon zelf en de omgeving”, schrijft de gemeente.

Ook ondermijning op bijvoorbeeld het gebied van PGB-fraude, het gebruik van leegstaande schuren voor criminele activiteiten en het witwassen van geld wil de gemeente aanpakken.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.