Home / archiefcentraal / markespelers met blijspel klamme lappe op zwart zaad in herxen

markespelers met blijspel klamme lappe op zwart zaad in herxen

 

De Markespelers hebben vorig jaar voor het eerst een middagvoorstelling gepland. Deze eerste editie was gelijk een groot succes, met maar liefst 80 enthousiaste dames en heren in het publiek. Daarom staat er dit jaar wederom een seniorenvoorstelling gepland. Deze wordt gespeeld op vrijdagmiddag 23 februari in Dorpshuis de Herxer Marke in Herxen.

Aanvang van de middag om 14.00 uur en de voorstelling start om 14.30 uur. De entreeprijs voor de 55+ voorstelling is €5,00 inclusief een kopje koffie of thee.

Spelers
Dit jaar zijn de spelers superblij met de terugkomst van oud-spelers Bart de Groot en Mijke Grootenhuis. Deze gezellige groep spelers is op dit moment hard aan het repeteren (met veel humor) om zich het stuk eigen te maken. Zoals u van ze gewend bent, trakteren ze u op een avondje onbezorgd genieten met veel humor.

Klamme Lappe is naar eigen zeggen een heel kleine boer, een beetje lui, maar niet dom. Als zijn verkering met de rijke Grietje uitraakt, komt hij in hevige geldnood. Zijn pasgestarte minicamping doopt hij daarom ‘Zwart Zaad’. Maar wat is dat Zwart Zaad, behalve dat je erop kan zitten? De kamperende biologen willen het aankopen voor hun onderzoek, terwijl andere campinggasten ervan overtuigd zijn dat het heel ergens anders voor gebruikt kan worden…

Alle gasten werken razend hard op de boerderij om het zaad te verdienen. Dat komt Klamme natuurlijk heel goed uit. Hij stuurt Polleke, zijn hulp voor halve dagen, naar het dorp, want er zal uitbetaald moeten worden. Maar het zwarte spul waar zij mee terugkomt, zorgt alleen maar voor nog veel meer verwarring en chaos. Gelukkig kan Klamme vertrouwen op zijn boerenslimheid…

Voorstellingen
Dit stuk wordt op vrijdag- 23 en zaterdagavond 24 februari opgevoerd in het Dorpshuis de Herxermarke in Herxen. Zaal open vanaf 19.30 uur en aanvang voorstelling 20.00 uur. De entreerijs is €6,50 en voor kinderen t/m 12 jaar €3,50.

Lees ook

Stekjesbeurs in centrum Lettele

LETTELE – Zij-actief houdt op zaterdag 2 oktober weer de jaarlijkse stekjesbeurs in het centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.