Home / archiefcentraal / makers blueskrant nu ook op radio

Deze maand starten Marijn Ooijman en Ingrid Bosch uit Olst met een wekelijks radioprogramma op 40UP Radio van Harry de Winter. Het programma krijgt de naam 'On Top of Blues' en de eerste uitzending is vrijdagavond 19 januari om 20.00 uur op www.40UPradio.nl. 

makers blueskrant nu ook op radio

In hun programma zoeken Marijn en Ingrid de grenzen op van de blues. Blues, roots, Americana, rock, bluegrass, folk, R&B, funk: het komt allemaal aan bod. Het Olster stel geeft sinds 2015 ‘Dé Blueskrant’ uit. Daarin staan achtergrondverhalen over binnen- en buitenlandse blues en blues-gerelateerde acts en relevante informatie over festivals zoals Ribs & Blues, podia en concerten. De blues wordt benaderd als lifestyle in deze gratis krant die in een oplage van 15.000 stuks door heel Nederland en in een deel van België wordt verspreid.

40UP Radio is opgericht door Harry de Winter omdat hij van mening is dat er tegenwoordig niet of nauwelijks goede radio meer wordt gemaakt. 40UP Radio draait sinds 2015 non-stop muziek voor en door muziekliefhebbers. Muziek die je zelden hoort op de hedendaagse radio, albumtracks van tijdloze en nieuwe artiesten. De presentatoren, onder wie Johan Derksen, Jan Donkers, Mart Smeets, Robert ten Brink, Felix Rottenberg, Marc Stakenburg en Harry de Winter zelf, zien het als een vorm van zendelingenwerk. Er is geen businessmodel, de presentatoren krijgen hier niet voor betaald en doen dit puur uit liefde voor muziek. Harry De Winter financiert de zender middels een eigen stichting.

Lees ook

Bijplaatsen korhoenders op de Sallandse Heuvelrug gaat door

ZWOLLE – In totaal gaat het 300.000 euro kosten: Staatsbosbeheer mag de komende vijf jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.