Home / archiefcentraal / luttenbergs echtpaar jansman groote schaarsberg 60 jaar getrouwd

Burgemeester Dadema heeft vorige week maandagmiddag een bezoek gebracht aan het echtpaar Jansman-Groote Schaarsberg in Luttenberg. Zij vierden een week later hun 60-jarig huwelijk.

luttenbergs echtpaar jansman groote schaarsberg 60 jaar getrouwd

Antoon Jansman werd geboren op een boerderij in het buitengebied van Luttenberg. Na de lagere school ging hij aan het werk op een boerderij in Haarle. Daarna breidde hij samen met zijn vader de boerderij thuis verder uit. Ook Dora groeide op bij een boerderij in Luttenberg. Ze werkte onder andere als dienstmeid in Haarle. De twee leerden elkaar kennen tijdens een avondje toneel in 1956. Ze trouwden in 1958. Het stel kreeg zeven kinderen, waarvan de oudste dochter in 1979 overleed na een verkeersongeluk.

Inmiddels zijn Antoon en Dora de trotse grootouders van vier kleinkinderen. Zo’n 25 jaar geleden ruilden ze hun boerderij in voor een woning in Luttenberg-dorp, waar ze nu nog steeds zelfstandig wonen. Wel met behulp van de thuiszorg. Vroeger hadden ze geen tijd voor hobby’s, maar nu leggen ze regelmatig een kaartje met vrienden, kijken ze graag tv of lezen ze.

Lees ook

Sportcentrum Tijenraan nieuwe locatie voor SportBSO InOranje

RAALTE – Na de herfstvakantie start SportBSO InOranje met een extra locatie in Sportcentrum Tijenraan. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.