luttenberg gaat voor herinneringsboom in elke buurt

In 2017 zijn de inwoners van Luttenberg al geїnformeerd over een mooie, grote herinneringsboom die geplaatst wordt in het midden van de dagcamping, die geheel opnieuw wordt aangelegd. De tekening, die de landschapsarchitect van Landschap Overijssel in samenspraak met de Gemeente Raalte hiervan heeft gemaakt ziet er prachtig uit.

Er wordt een hele mooie halfronde bank bij geplaatst, geschikt voor minimaal tien personen. Daarbij komt een vrij grote plaquette met de tekst, waarin ‘Luttenbergh’ voor het eerst wordt genoemd in het Latijn, met de Nederlandse vertaling ernaast, alsmede een algehele beschrijving van het gebeuren van destijds uit 1318. Later volgt ook een informatiebord over de activiteiten, die in 2018 hebben plaatsgevonden bij het 700-jarig jubileum.

De buurtschappen en straten hebben nu de mogelijkheid om ook zo’n herinneringsboom in de buurt te plaatsen. Deze herinneringsbomen zijn drie meter hoog en de keuze is gevallen op een type lindeboom, dat al vaak vanaf de oudheid centraal in dorpen voorkwam. Ook komt er dan een mooie plaquette bij te staan, zoals ook bij de centrale herinneringsboom. En ook hier is de mogelijkheid om te kiezen voor een mooi bankje, een ronde bank of een bank naar eigen keuze.

Locatie
Met de Gemeente Raalte is afgesproken, dat de buurt de locatie mag aanwijzen. Vervolgens gaat de Gemeente Raalte, in overleg met het bestuur van de stichting en de bewoners, bekijken of op deze plek de boom geplant kan worden, of dat het beter is de boom op een alternatieve plek te plaatsen.

Op de Nationale Boomplantdag, woensdag 21 maart 2018, worden de bomen geplant, waarbij de Gemeente Raalte op deze dag al haar medewerking zal verlenen aan Luttenberg. Een bijzondere gebeurtenis, zowel op de centrale plek, als op de locaties in de buurten, waar men tot in de lengte van dagen kan nagenieten van de gebeurtenissen rond het 700-jarig jubileum van Luttenberg.

Kosten
De kosten van de boom, het planten van de boom, de plaquette en de helft van de kosten van de bank komen voor rekening van de Stichting. De eigen bijdrage van de buurt bedraagt 50% van de kosten van de bank. Echter; de buurt mag zelf ook een eigen bank maken. In de bijlage staan de mogelijkheden van de banken en de prijs ervan. De buurt betaalt de helft van deze prijs als eigen bijdrage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.