lokaal alternatief stelt vragen over zebrapad in heino

Geacht College,

Voor nogal wat ouderen in Heino, met name bewoners van de Kloostermanshof, is het oversteken bij ‘het rondje rond de Nicolaaskerk’ een hachelijke onderneming en voor sommige daarom zelfs een reden om niet meer zelfstandig het dorp in te gaan.

Deze situatie is natuurlijk te gek voor woorden en moet wat mij betreft op zo’n kort mogelijke tijd opgelost worden. Dit kan éénvoudig en voor relatief weinig geld door het aanleggen van een zebrapad.

Meerdere malen is gevraagd om een zebrapad op deze plek. Steevast was het antwoord van het college dat dit niet mogelijk is in een 30-kilometerzone. Welnu dit is blijkens informatie van Veilig Verkeer Nederland niet juist. Ik citeer:’ Er wordt vaak beweerd dat het zebrapad ook niet thuis hoort in een 30 km-zone. Dat is onjuist. Zeker bij belangrijke oversteeklocaties, is een zebrapad soms juist gewenst. Vooral als een 30 km-zone sober (met minimale snelheidsremmende maatregelen) is ingericht.’

Graag wil ik weten waarom het college niet op de hoogte was van de informatie van Veilig Verkeer Nederland. Belangrijker dan deze politieke vraag is natuurlijk is de vraag of het college, nu men kennis genomen heeft van het standpunt van VVN, bereid is de verkeersonveiligheid op te heffen en een zebrapad op genoemde plek aan te leggen.

Graag zie ik uw antwoord tegemoet.

Hoogachtend,
E. den Daas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.