Home / archiefcentraal / lindeboom kado voor jubilerende ijssellandschap

Vrijdag is door Agrarische Natuurvereniging (ANV) Groen Salland en BiomasSalland tijdens een feestelijke bijeenkomst een lindeboom geplant in het weiland voor de werkplaats van IJssellandschap aan de Raalterweg in Schalkhaar. De linde is een cadeau van beide organisaties aan IJssellandschap vanwege het 750 jarige jubileum van de stichting.

lindeboom kado voor jubilerende ijssellandschap

De lindeboom staat voor duurzaamheid, een linde kan zeker 750 jaar oud worden, verbondenheid en bescherming. Mooie symboliek als het gaat om de doelstellingen van, en samenwerking tussen de drie organisaties waarbij duurzaamheid en bescherming van het landschap centraal staan.

IJssellandschap beheert, ontwikkelt en beschermt met haar medewerkers en vrijwilligers 4000 ha natuur- en cultuurgrond rond Deventer, ANV Salland is een club boeren, burgers en buitenlui die zich inzetten voor ons prachtige buitengebied met als doel om inwoners van stad en buitengebied te inspireren en te stimuleren om erf en landschapselementen te onderhouden.

Voor IJssellandschap onderhoudt de ANV bosranden en houtwallen en met elkaar voeren ze het project ‘Bloemrijke Grasranden’ uit. Biomassalland heeft als doelstelling het duurzaam en rendabel mobiliseren van lokale en regionale biomassastromen ten behoeven van duurzame opwekking van energie binnen Salland. Hiertoe versnipperen ze bijvoorbeeld houtafval van IJssellandschap voor houtsnipperkachels.

Lees ook

Ingezonden brief: ‘De twee adviesraden in het Sociaal Domein moeten blijven’

Herman Kamphuis, ombudsman PvdA Raalte, is opnieuw in de pen geklommen. Ditmaal breekt hij een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.