lauk curling

De club rond Marc en Roné verdient alle hulde voor dit initiatief. En ze waren zo slim om voor een overkapping te kiezen. Gezien de bergen sneeuw de eerste dagen in december heel verstandig. Er vielen in Nederland toen 70 miljoen miljard sneeuwvlokken, een 7 met 16 nullen dus, zo berekende iemand met een heel groot telraam en nog meer tijd.

Ik vond het wel opvallend dat lang niet iedereen meteen snapte waarom het Raalter centrum op deze manier levendiger gemaakt werd. Iets wat iedereen zegt te willen maar als er dan wat gebeurt, wordt er verbaasd gereageerd. Wie verdient er aan hoor je dan. Ik denk dat de organisatie ongeveer quitte draait, vooral dankzij die 40 bedrijven die een bijdrage in geld of natura leverden. Winst maken was ook niet de opzet, wel om het centrum van Raalte in deze sombere donkere dagen op te vrolijken voor ons, de bezoekers. Waarvan dan de winkeliers en horeca profiteren, dat natuurlijk wel.

Zelf kwam ik in actie tijdens de grote curlingcompetitie ’s avonds. Als miskend en ondergewaardeerd coach van het team van mijn vriendenclub SOS moest ik het onderspit delven tegen het team van de gemeente Raalte. Teamlid wethouder Jacques van Loevezijn heeft veel politieke ervaring met zich op glad ijs begeven en won dus de noodzakelijke shoot out. Doorgestoken kaart natuurlijk van al die punten tellende Poppe-vrouwen, omdat diezelfde gemeente zich zeer heeft ingespannen om dit ijscircus mogelijk te maken. Dat eerste is niet waar trouwens, het tweede wel. Toen het gemeentelijke team een week later ook nog de finale won begon ik trouwens toch te twijfelen.

Die curlingcompetitie was een onderdeel van een heel programma zoals een nieuwjaarsreceptie van de Raalter ondernemers en een complete curlingavond met teams van de Raalter horeca. Grand Café Neuf won de enorme beker maar de omzet op die maandagavond was voldoende om de helft van alle onkosten te dekken. Steven Poppe, de jonge uitbater van het ijscafé, had het er maar druk mee. Overdag was het leuk voor de Raalter jeugd. Zo’n beetje alle basisscholen verschenen op het ijs om de beginselen van de edele schaatssport te worden uitgelegd door de krasse 75-jarige Jan Holterman, geholpen door zijn zingende leeftijdsgenoten van de Roalter Jongs. Eind dit jaar en volgend jaar gaat Raalte on Ice op herhaling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.