jan ottink band presenteert nieuw album in raalte

De eerste albums van de band (‘Leever lui’ en ‘Ik jaag op spoken’ uit respectievelijk 1993 en 1994) waren meteen een groot succes, met hits als ‘Doezend stukke’, ‘Hele mooie zinnen’, ‘Dokter, dokter’, ‘Begraef mie in mien overall’ en het nog altijd enorm populaire ‘Geeteling’.

Beide albums zijn al enkele jaren uitverkocht, maar vanuit de grote schare fans blijft er vraag naar. Daarom verschijnt nu een compilatie met daarop de twintig meest gevraagde nummers. Tien tracks van ‘Leever lui’, negen tracks van ‘Spoken’ en als bonustrack het nummer, waarmee Jan Ottink het eerste nationale Streektaal Songfestival won: ‘Wereldwief’. De titel is een variant op de muziekcassette ’Veur Altied’, die de band in 1992 uitbracht: Het nieuwe album heet ‘Nog Altied’

De oude opnames zijn weer uit de kast gehaald en bleken nog uitstekend van kwaliteit. Een selectie van beide albums is opnieuw gemixt en gemasterd en klinkt na al die jaren verrassend fris en energiek. Het resultaat is een prachtig bewijs van hoe mooi het Nedersaksisch als muziektaal kan zijn.

De release van het nieuwe album is op 19 en 20 januari. Vrijdagavond 19 januari, om 20.00 uur bij het concert van de band in het Hoftheater in Raalte, waar het eerste exemplaar van ‘Nog Altied’ wordt uitgereikt aan Höllenboer. Dit is een blijk van waardering voor dit trio dat al jaren van grote betekenis is voor de emancipatie van de streektaal. Het werk van Höllenboer is van hoge kwaliteit en is zoveel breder dan de hit die ze scoorden met ‘Busje Komt Zo’.

Zaterdagmiddag 20 januari om 15.30 uur volgt de detailhandels-release in Wim’s Muziekkelder in Doetinchem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.