Home / archiefcentraal / grof tuinafval inleveren blijft gewoon mogelijk bij jansen wijhe

Het blijft gewoon mogelijk om grof tuinafval in te leveren bij Loonbedrijf Jansen Wijhe. De gemeente Raalte laat weten dat het afspraken heeft gemaakt met de Rova en het loonbedrijf. Egbert den Daas van Lokaal Alternatief en Ben Nijboer van BurgerBelangen stelden over dit onderwerp vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

grof tuinafval inleveren blijft gewoon mogelijk bij jansen wijhe

De gemeente Raalte besloot eind 2017 om de tuinafvalinzameling bij Jansen Wijhe loonbedrijf Grefelman in Luttenberg per 1 januari 2018 niet langer toe te staan. Dit leidde tot verbazing bij verschillende inwoners, lokale politici en ook bij de heer Jansen zelf. Laatstgenoemde wil graag de mogelijkheid blijven bieden aan de inwoners om het grof tuinafval bij zijn locatie te brengen. Hierop besloot de gemeente het besluit te heroverwegen.

“Omdat we een dienstverleningsovereenkomst hebben met de Rova, hebben we de vraag aan Rova voorgelegd”, laat de gemeente weten. “In de reactie hierop geeft Rova aan dat het mogelijk is om Jansen Wijhe als aanbiedlocatie te handhaven. Het rechtstreeks brengen bij Jansen Wijhe kan onder dezelfde condities door de inwoners van onze gemeente. Hierbij weegt mee dat het grof tuinafval wat bij het milieubrengstation van de Rova wordt gebracht, wordt afgevoerd naar Jansen Wijhe. Dit kan dan ook de rechtstreekse aanbiedlocatie voor de inwoners zijn. Deze aanbiedlocatie bij Jansen Wijhe kan kostenneutraal worden gerealiseerd en levert een bijdrage aan het duurzaamheidsaspect.”

Egbert den Daas laat weten tevreden zijn met het besluit van de gemeente. “Het antwoord is positief en hier ben ik tevreden over. Ik denk dat het herziend besluit veel ergernis in de voormalige gemeente Heino voorkomt. Ik ben bovendien van mening dat dit onnodig heen en weer gerij met auto’s voorkomt en dus goed is voor het milieu.” Ook Ben Nijboer van BurgerBelangen is content met het besluit om Jansen Wijhe te handhaven als inzamelingslocatie.

Of het ook mogelijk blijft om grof tuinafval in te leveren bij loonbedrijf Grefelman in Luttenberg, is nog onduidelijk.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.