gezondheidsmonitor kinderen in volle gang

GGD IJsselland onderzoekt hoe het met kinderen van 0 tot 12 jaar in de regio gaat: zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Zijn er voldoende speelplekken in de buurt? Hoe is het social media gebruik? En hoe ervaren ouders / verzorgers de opvoeding?

Met de resultaten van het onderzoek adviseert de GGD vervolgens de gemeenten over hun gezondheidsbeleid en jeugdbeleid. Zo kan de GGD gemeenten adviseren over bijvoorbeeld opvoedcursussen, weerbaarheidstrainingen, speelplekken en veiligheid in de buurt.

Ouders worden op verschillende manieren uitgenodigd om mee te doen aan het onderzoek: via de post, tegelijk met een uitnodiging van de jeugdgezondheidszorg en via de mail. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter de gezondheid van kinderen in de regio IJsselland in kaart gebracht kan worden.

De komende weken ontvangen ruim 40.000 ouders in de regio IJsselland met kinderen van 6 maanden tot 12 jaar een e-mail van de GGD om mee te doen met het onderzoek. Kijk voor meer informatie over het onderzoek op de website van de GGD: staging2.ggdijsselland.nl/onderzoek

De resultaten van het onderzoek worden naar verwachting in het najaar van 2018 bekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.