gewoon carolien pedofilie

Ook ’s nachts heeft moeder een alertheid gekregen. Moeder heeft dat oplettende gevoel vooral bij haar dochter, bij de jongere zoons minder. In de loop van de jaren is zij erachter gekomen hoe dat komt; onbewust heeft zij aangevoeld dat haar toenmalige man een van de 80.000 mannen is in Nederland die een seksuele voorkeur heeft naar vrouwen en naar kinderen, in zijn geval jonge meisjes.

Volgens de DSM, het handboek voor psychiatrische stoornissen, is pedofilie een ziekte. Men gaat ervan uit dat pedofilie grotendeels is aangelegd in de hersenen. Dat geldt ook voor andere seksuele voorkeuren, zoals hetero- en homoseksualiteit.

De vader is op een gegeven moment met een stijve penis tegen nichtjes van het gezin aan gaan staan. Dit hebben ze gemeld aan hun ouders en zo ook naar de vrouw en haar ex-man. De meeste pedofielen hebben wel seksuele gevoelens, maar handelen er niet naar. Deze man handelde ernaar en dat maakt hem een pedoseksueel. De moeder geeft aan dat er vele gevoelens van schuld en schaamte zijn en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel naar de vader van haar kinderen. Zij kwam erachter dat zij niet met deze man verder wilde en neemt vaak maatregelen om hun en andere kinderen te beschermen tegen de ex-man zonder iemand te vertellen waarom. Want de man is geen monster. Hij heeft vele goede kanten, maar ook die ene niet goede kant.

Langzaam word ik bewust wat een impact dit feit op haar leven heeft. ‘Wat doe ik als hij een andere vrouw krijgt?’ ‘Wat als zij kinderen of zelfs jonge dochters heeft?’ Hun kinderen hebben een leeftijd dat ze een beetje begrijpen wat pedofilie is, en op mijn advies hebben vader en moeder hun kinderen uiteindelijk verteld van vaders aanleg. Moeder heeft de kinderen ook een soort regels gegeven hoe er nu en later mee om te gaan. Ze heeft ook haar nieuwe partner uiteindelijk verteld waarom ze gescheiden is. Zij heeft nu verschillende mensen met wie ze over deze moeilijke kwestie kan praten.

Ik ervaar het als enorm belangrijk dat pedofielen, pedoseksuelen en betrokkenen over hun gevoelens praten. Het bespreekbaar maken van pedofilie is vaak al een verbetering. Er is een hulplijn Stop it Now! die hulp biedt. Mensen kunnen anoniem en gratis bellen met de hulplijn via 0800-2666436. Zij weten ook over de verschillende (preventieve) behandelmethodes en behandelcentra voor mensen met pedofiliegevoelens.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.